Kuracie prsia dusené na masle na pyré z cukrového hrášku so zemiakovou kašou /fotorecept/
Foto: pusta
Dnes zvíťazilo na obed jemné a chutné kura dusené na masle, ktoré som podávala na pyré z cukrového hrášku so zemiakovou kašou. Zobraziť celý popisDnes zvíťazilo na obed jemné a chutné kura dusené na masle, ktoré som podávala na pyré z cukrového hrášku so zemiakovou kašou. Chutný a diétny obed bol rýchlo hotový a aj sa rýchlo minul.
porcie
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia som dobre osolila a nechala som ich v chlade odpočívať asi 4 hodiny.
-
2
Do pekáčika som dala olej, maslo, tuk som nechala rozpustiť a primerane zohriať.
-
3
Na rozohriatom tuku som opražila kuracie prsia /5 minút/, ktoré som najprv položila kožou nadol, až kým koža dostala peknú zlatohnedú farbu. Potom som prsia obrátila, podliala vodou a dusila na strednom plameni prikrytté pokrievkou do mäkka - cca 25 minút.
-
4
Kým sa kuriatko dusilo, pripravilla som si pyré z cukrového hrášku - recept som pridala dnes. http://varecha.pravda.sk/recepty/pyre-z-cukroveho-hrasku-ako-priloha-fotorece/29911-recept.html
-
5
Očistené zemiaky som pokrájala na plátky a varila som ich v osolenej vode do mäkka - cca 15 minút.
-
6
Uvarené zemiaky som scedila, trocha vody z varenia som nechala a ešte horúce som ich pretlačila na kašu.
-
7
Kašu som dobre vyšľahala, aby bola jemná a nič iné som do nej nepridávala.
-
8
Na tanier som spravila podklad z hráškového pyré, na ktoré som položila na masle dusené kuracie prsíčko a pridala som zemiakovú kašu, ktorú som preliala šťavičkou z duseného kuriatka. Jedlo je veľmi jemné, diétne a zároveň je dôkazom toho, že aj diétne jedlo možno pripraviť veľmi chutne a rýchlo.
Diskusia k receptu