Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku
Do preosiatej múky spravíme jamku a do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie, zasypeme...
Rustikálne tmavé žemličky bez lepku
Pokračujeme s ďalším skvelým receptom – upečieme si rustikálne tmavé žemle bez lepku a v rámci našej školy pečenia vás naučíme, ako si pripraviť kvalitné bezlepkové pečivo doma....
Kváskový ražný chlebík
Najprv si spravíme štartér, na ktorý budeme potrebovať: materský kvások, vlažnú vodu a múku...
Kysnuté srdiečko s medom
Pečenie je hra a o vianočnom to platí zvlášť. Jej pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy a...
Kysnutý jablkovo-višňový koláč
Teplé mlieko zmiešame s cukrom a droždím, ktoré necháme aktivovať.
Tekvica z kysnutého cesta
Pokúšalo ma upiecť takéto niečo a tak som si skombinovala recept podľa seba a toto je výsledok....
Paradajkový koláč z bezlepkového kysnutého cesta
Letná sezóna je v plnom prúde a my grilujeme a vypekáme o stošesť. Naposledy sme si ku grilovačke upiekli tento úžasný paradajkový koláč s mozzarellou a bylinkami....
Hrnčekový chlebík s chrumkavou kôrkou
Hrnček používame 250-300 ml. Všetko dáme do jednej misy - 1, 5 hrnčeka hladkej múky, ...
Kysnuté jablkové rožky bez lepku
Výborné sladké pečivo s bohatou jablkovou plnkou poteší všetky vaše zmysly. Ak jablká neobľubujete, plnky...
Bezlepkové osie hniezda s višňami
Vychutnajte si nový rozmer sladkého pôžitku s naším receptom na bezlepkové osie hniezda s višňami!...
Pizza raz dva tri
Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer...
Bezlepkové plnené listy
Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.
Závin so sladkým zemiakom
Pobytom na VARECHE som sa inšpiroval a skombinoval som môj nedeľný koláč , ktorý som zapíjal...
Bezlepkový chlieb s medvedím cesnakom
V období medvedieho cesnaku je toto pastva pre chuťové poháriky. Chlebík je nenáročný a pokojne medvedieho cesnaku môžete pridať podľa chuti aj viac....
Domáci pšenično-ražný chlieb
Budeme potrebovať hladkú múku s označením T650 a ražnú chlebovú múku. Ja používam najčastejšie tieto.
Bezlepkové anglické muffiny
Anglické muffiny sú typ okrúhleho kváskového pečiva. Bežne sa konzumujú na raňajky, často so strateným vajíčkom. Ich textúra je ľahučká a nadýchaná....
Plnené langoše
Takéto langoše pripravovala moja babka. Okrem takýchto kapustových, vždy naplnila pár kúskov aj domácim slivkovým lekvárom...
Langoše
Vo vlažnom mlieku s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, ...
Maková špirála
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou....
Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...
Parená knedľa v domácej pekárničke
Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie. Počkáme...
Pšenično-ražný chlieb so sušenými hubami
Recept na tento chlebík som dostala od svojej kamarátky Airan, rodilej Bulharky, už pred rokmi....
Bezlepkový veľkonočný bochník
Recept na bezlepkový veľkonočný bochník s múkovou pastou na vrchu.
Slivkový posúch z kysnutého cesta
Prvýkrát v živote mi vyšlo kysnuté cesto a to podľa receptu pani susedy, ktorý mi bol...