Bezlepkový tmavý celozrnný chlieb vo forme
Foto: potravinarskavyrobaliana
Postup
-
1
Do 100 ml vlažnej vody rozdrobíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme 10 minút nakvasiť.
- 2
Do misky odvážime Bread mix dark, pridáme soľ, vykysnutý kvások z droždia, semienka a zvyšnú vodu. Elektrickým hnetačom spracujeme cesto cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Cesto dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 45 - 60 minút.
- 3
Pred pečením chlieb potrieme vodou a olejom. Posypeme semienkami a pečieme v elektrickej rúre pri 200 °C 50 minút. Upečený chlieb ihneď potrieme vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke pod utierkou úplne vychladnúť.
Tiež celozrnný chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu