Bezlepkový celozrnný chlieb
Bezlepkový celozrnný chlieb

Bezlepkový tmavý celozrnný chlieb vo forme

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 2. februára 2020. Komerčný recept.

Suroviny

500 g
2 KL
500 ml vlažná
10 g čerstvé
1 KL
2 PL
 rôzne

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 100 ml vlažnej vody rozdrobíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme 10 minút nakvasiť.

  2. 2

    Do misky odvážime Bread mix dark, pridáme soľ, vykysnutý kvások z droždia, semienka a zvyšnú vodu. Elektrickým hnetačom spracujeme cesto cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Cesto dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 45 - 60 minút.

  3. 3

    Pred pečením chlieb potrieme vodou a olejom. Posypeme semienkami a pečieme v elektrickej rúre pri 200 °C 50 minút. Upečený chlieb ihneď potrieme vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke pod utierkou úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu