
Zapečené ovocie pod snehovou krustou
Tento dezert si vychutnáte horúci aj studený, neodolateľnú vôňu mu dodá štipka škorice alebo mletého kardamómu....

Vegánsky plnený chlieb Juraja Hnilicu
Ako pripraviť výborný zapekaný plnený chlieb nám ukázal spevák a skladateľ Juraj Hnilica.

Pečené papriky
Veľmi jednoduchý recept na chutné spracovanie hrubostennej červenej papriky.

Špenátový toast
Na mojich cestach som sa stretol s tymto vynikajucim toastom ktory mi raz ponukli na ranajky...

Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....

Rind Sulz so zeleninou
Hovädzie mäso uvaríme, vychladnuté nakrájame na kocky 1 x 1 cm, rovnako aj koreňovú zeleninu,...

Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...

Kapsičky z parmskej šunky a gorgonzoly
Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou....

Kakaové šišky
Spôsob ako z kakaového cesta vyčarujete krásne drobné pečivo. krásne drobné pečivo

Šalát s plnenou hruškou a estragónom
Leto je v plnom prúde a my máme radi kombináciu ovocia a zeleniny v šaláte, pridávam...

Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske...

Slnečnicovo– sezamové cestoviny
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Na panvicu dáme olej, cibuľu, sezamové semienka a slnečnicové...

Broskyňové prsia
Možno je podobný s niektorým receptom , a le neviem o tom , zatial je...

Kaljabka v cestíčku
Kaljabku v googli nenájdete. Je to kombinácia slov kaleráb a jablko. Dá sa zaradiť medzi...

Medovníčky mäkké Zorka
Tento recept my dala moja babka . Su to moje najoblúbenejšie medovnyčky lebo su mäkké a chrumkavé....

Jednoduché zemiakové mafiny
Stačia obyčajné varené zemiaky, trocha čerstvého špenátu, syra a nejaké to vajce a tieto zemiakové mafiny môžete mať zakrátko na stole....

Zapekaná plnená bageta
Chýba vám nápad na zaujímavú rýchlu večeru? Skúste zapiecť bagetu tak trochu na taliansky spôsob, naplňte...

Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...

Palacinky s hruškou v karameli
Toto je môj overený recept na palacinkové cesto a karamelovú omáčku....

Zákusok s Tatranským čajom
Ak sa vam zvyšia perníčky (napr. z Vianoc) alebo piškóty a vôbec nevadí ak by boli...

Vajíčkové pohladenie
Vynikajúca a ľahká vajíčková nátierka na chlebík hotová za 10 minút.