Skvelá ovocná torta na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
140 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 PL |
|
100 g (tuk) |
|
1/2 čl |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
250 ml |
|
125 g |
|
2 ks |
|
20 g |
|
Oovocné želé: | |
400 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
180 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto a necháme ho prikryté 30 minút odpočívať v chlade.
-
2
Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske kruh o priemere 24 cm.Vložíme ho do tortovej formy s vymasteným a múkou vysypaným dnom.
-
3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 15 minút.
-
4
Upečený korpus necháme vychladnúť v tortovej forme.
-
5
Tvarohová plnka: Želatínu necháme 10 minút napučať v 4 PL vody.
-
6
Tvaroh rozmixujeme s práškovým cukrom a kyslou smotanou.
-
7
Napučanú želatínu miešame v horúcom vodnom kúpeli do rozpustenia.Rozpustenú želatínu dôkladne zmiešame s tvarohovou hmotou.
-
8
Do krému vmiešame smotanu vyšľahanú s vanilínovým cukrom.
-
9
3PL plnky odložíme do chladničky.Zvyšnú plnku rovnomerne rozotrieme na korpus v tortovej forme.
Diskusia k receptu