Skvelá ovocná torta na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 140 g |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 PL |
|
| 100 g (tuk) |
|
| 1/2 čl |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 250 ml |
|
| 125 g |
|
| 2 ks |
|
| 20 g |
|
| Oovocné želé: | |
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 180 ml |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto a necháme ho prikryté 30 minút odpočívať v chlade.
- 2
Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske kruh o priemere 24 cm.Vložíme ho do tortovej formy s vymasteným a múkou vysypaným dnom.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 15 minút.
- 4
Upečený korpus necháme vychladnúť v tortovej forme.
- 5
Tvarohová plnka: Želatínu necháme 10 minút napučať v 4 PL vody.
- 6
Tvaroh rozmixujeme s práškovým cukrom a kyslou smotanou.
- 7
Napučanú želatínu miešame v horúcom vodnom kúpeli do rozpustenia.Rozpustenú želatínu dôkladne zmiešame s tvarohovou hmotou.
- 8
Do krému vmiešame smotanu vyšľahanú s vanilínovým cukrom.
- 9
3PL plnky odložíme do chladničky.Zvyšnú plnku rovnomerne rozotrieme na korpus v tortovej forme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu