
Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...

Šafránová hruška s čučoriedkovým prelivom
Výborný dezert, ale dá sa použiť aj ako skvelá príloha napríklad k divine

Nadstavované nočky
Ďalší z mojich receptov, ktorý som zrealizoval raz, keď som musel "kľačať na suchom hrachu...

Cuketové cestoviny
V poslednej dobe u nás letia zeleninové špagety, tak tu sú jedny z mojich najobľúbenejších :)...

Kuracie prsia z kyslomliekovej marinády so zeleninovým šalátom
Vo svojej kuchyne experientujem s viacerými druhmi marinády. Klasickú predstavuje kombinácia „ČDD“ (napr. kečup, ...

Šampiňóny na horčici
Cibuľu speníme na tuku, pridáme najemno nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Dusíme domäkka za...

Guľky s citrónovou polevou
1Bielok, 150 g cukru, citrónovú šťavu a kakao vymiešame do peny. Prisypeme arašidy, ...

Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...

Ľahké jogurtovo-kokosové placky so sviežou ovocnou zmrzlinou
Recept zo súboru "Placky pre všetkých". Základnú verziu kokos, vajcia som obohatila o vločky a...

Slivkový tvaroháč
Spojenie kakaového korpusu, čerstvých chrumkavých sliviek, lekváru a škoricového tvarohu. Na záver dochutené kvapkou...

Zajačie kúsky s kozákom brezovým
Skoro rok čakal tento rcp v archíve na zverejnenie. Pripravil som ho vlani, keď som...

Vlašský šalát
Obľúbený a na prípravu jednoduchý šalát si nemusíte len kúpiť v tégliku v obchode. Náš domáci...

Kura v štýle popcorn
Neviem prečo popcorn. Asi preto, že je chrumkavý, "jednohubkový" a keď si dáte jeden kúsok, neviete kedy prestať :-)...

Torta na večierok
Túto tortu by som mohla nazvať aj "rodinnou", pretože kedykoľvek má niekto u nás nejaký sviatok,...

Zelenina na balkánsky spôsob
Zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvaríme do polomäkka. Všetku zeleninu nakrájame na kolieska. Cukinu prekrojíme...

Mexická kuracia polievka
Do väčšieho hrnca s vývarom pridáme kuracie prsia s nakrájanou cibuľou, osolíme a okoreníme.

Rozkrájaný závin
Trocha podobný recept môjmu predchádzajúcemu, karamelové salko a úžasná poleva z javorového sirupu, masla a škorice, ktorú...

Jeseter po maďarsky
Očistené porcie jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastróla, podlejeme trochou vývaru a dusíme...

Morčacina pod čapicou
Morčacie prsia dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán okoreníme. Potom ich na...

Hovädzie kocky na koňaku so zeleninovou prílohou
Vynikajúci obed, to je neuveritelné, ako to koňak nádherne zafarbil a dal výnimočnú chuť....

Plnené stehná s hlivovou plnkou
Dnes ma tak napadlo, že na obed urobím trošku netradične plnené stehná. Hneď sa po nich zaprášilo....

Pomarančová kôra v cukre pre @zitar
Je ideálne mať chemicky neošetrené pomaranče, ale pretože sa u nás nerodia a neošetrené tu neobjavíme, treba...

Terinka s marinovanými slivkami
Kuracie prsia pomelieme najemno, pridáme soľ, karí korenie a časť smotany. Ponorným mixérom vyšľaháme na...

Kalamáre v grepovo-vínnej omáčke ŠERY
Všetky morské živočíchy sú ľahučké a zdravé. Pokiaľ sú "jediteľné" a nie sú kontaminované ropnými, ...

Ananás pre náročných
Touto špecialitou potešíte všetkých, na ktorých Vám záleží. Napríklad ako ja, moju lásku :-*

Lahodný avokádovo-hruškový šalát
Salat, v ktorom sa stretne sladka hruska, pikantna rukola a lahodne avokado so slanym syrom...

Jogurtovo-višňový koláč starej mamy
Vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme do penista. Do peny potom vmiešame olej a jogurt.

Grilovaný filet z pražmy so slávkami
Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.

Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...

Zdravá cereálna pochúťka s jablkami a malinami
Toto je môj obľúbený recept - vždy, keď ma pochytí chuť na sladké. Je rýchly...

Roláda-vláčik
Tento recept som si vymyslela pri pečení torty, už som toho veľa upiekla, ale vždy niečo nové...