Foto: archaa
Tento zákusok robievam nielen na Vianoce, ale jednoducho aj vtedy, ked nan dostanem chut pretoze je velmi osviezujúci.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
1/2 balícka |
|
75 g |
|
4 ks |
|
z 1 ks |
|
3 PL |
|
Okrem toho: | |
350 g - odkvapkané |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
1/2 l |
|
175 g |
|
600 g |
|
z 1 ks |
|
Postup
-
1
Maslo vymiesame s cukrom do peny, pridáme kôru z citróna alebo pomaranca, vajcia zaslahávame jedno po druhom, múku, prások do perníka, perníkové korenie, maizenu a dobre vyslaháme. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech (30x40) , rozotrieme a zarovnáme. Na vrch navrstvíme kúsky broskýn a pecieme pri 180 stupnoch asi pol hodiny, zalezí od vasej rúry a upecený necháme vychladnút. Medzitým si pripravíme plnku tak, ze si uvaríme z mlieka, cukru a pugingových práskov hustý puding, ktorý tiez necháme vychladnút. Potom vymiesame jogurt s citrónovou kôrou a po castiach don primiesavame puding. Dobre vyslaháme! Navrstvíme na vychladnutý kolác a odlozíme vychladit na asi 2 hodiny do chladnicky. Nakrájame a pocukrujeme práskovým cukrom.
Diskusia k receptu