Jablkové rezy so šľahačkou
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g (alebo margarín) | 
                                                             | 
                                                    
| Na náplň: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal (40 g) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
- 2
 Cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie (30 x 40 cm).
- 3
 Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
- 4
 V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi.
- 5
 Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 ºC<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 25 minút
- 6
 Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu