Jablkové rezy so šľahačkou
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
300 g |
|
1 bal |
|
50 g |
|
1/2 čl |
|
150 ml |
|
100 g (alebo margarín) |
|
Na náplň: | |
500 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 bal (40 g) |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
- 2
Cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie (30 x 40 cm).
- 3
Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
- 4
V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi.
- 5
Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 ºC<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 25 minút
- 6
Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu