20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Lístkové cesto najlepšie z 3 ks plátov vyvaľkáme na veľkosť plechu. Plech vymastíme maslom, na dno plechu položíme prvý plát lístkového cesta, posypeme ho plnkou a pofŕkame maslom. Položíme druhý plát cesta a postup zopakujeme. Položíme posledný plát cesta, potrieme ho žĺtkom a narežeme vrchné cesto. 
- 2
Ozdobíme ho polovicami orechov. Koláč pečieme pomaly asi pol hodiny. Potom ho rozrežeme na kúsky, ale necháme na plechu, do rezov vlievame lyžičkou rozpustený med. Medom môžeme pofŕkať aj povrch. 
- 3
Koláč dáme piecť ešte asi na 15 minút. Vrch musí byť karamelový. Plnka: všetky uvedené suroviny zmiešame. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
 


Diskusia k receptu