Orechovo–škoricový vianočný koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. decembra 2009
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 pláty
125 g
Plnka:
0,5 kg
250 ml
2 balíčky
1/2 ks
3-4 ks
1 KL
 hrsť




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto najlepšie z 3 ks plátov vyvaľkáme na veľkosť plechu. Plech vymastíme maslom, na dno plechu položíme prvý plát lístkového cesta, posypeme ho plnkou a pofŕkame maslom. Položíme druhý plát cesta a postup zopakujeme. Položíme posledný plát cesta, potrieme ho žĺtkom a narežeme vrchné cesto.

  2. 2

    Ozdobíme ho polovicami orechov. Koláč pečieme pomaly asi pol hodiny. Potom ho rozrežeme na kúsky, ale necháme na plechu, do rezov vlievame lyžičkou rozpustený med. Medom môžeme pofŕkať aj povrch.

  3. 3

    Koláč dáme piecť ešte asi na 15 minút. Vrch musí byť karamelový. Plnka: všetky uvedené suroviny zmiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia