Suchárová knedľa

dogagador - fotkadogagador, 10. apríla 2020

O tento recept som žobrala tak dlho, až som ho vyžobrala.

6-8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 malé balenie
200-250 ml
3 ks
2 PL
hrsť




Postup

  1. 1

    Sucháre namočiť do mlieka len toľko, aby zvlhli, ale aby sa nenapili a nerozpadli. Namočiť z oboch strán. Ak treba na namáčanie viac mlieka, tak pridať.

  2. 2

    Navlhčené sucháre pokrájať na kocky.

  3. 3

    2 PL masla roztopiť a poliať ním nakrájané sucháre. Premiešať.

  4. 4

    K suchárovej mase pridať 3 žĺtky, posekanú petržlenovú vňať a premiešať.

  5. 5

    Ušľahať sneh z 3 bielkov, pridať do suchárovej masy a premiešať.

  6. 6

    Zmes nahusto zarolovať do mokrej vyžmýkanej gázy (alebo natlačiť do vymasteného knedlíkovaru z Tescoma) a dať variť do vriacej vody na 20 minút. Po vybratí nechať chvíľu postáť, potom krájať cvernou.

  7. 7

    Do suchárovej zmesi nepridávam korenie, lebo sa nachádza v jedle, ku ktorému je knedlík ako príloha. Zmes nesolím, lebo samotné sucháre sú solené a tiež sa zvyčajne polievajú šťavou spod mäsa.

Diskusia k receptu

gordonko
zajmavý recept ..... používam gázu na odkvapkávanie keď robím syr - neviem ta gáza podla mňa je dosť riedká neprepúšťá von ???? ..... nedalo by sa použiť tlačenkové sáčky ????
dogagador
@gordonko (12.4.2020 19:37) ja som mala taku hustu nemocnicnu gazu
a ta neprepustala. Musis ju namocit do studenej vody, vyzmykat a hned pouzit. Alebo ten knedlikovar z tescoma.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia