O tento recept som žobrala tak dlho, až som ho vyžobrala.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sucháre namočiť do mlieka len toľko, aby zvlhli, ale aby sa nenapili a nerozpadli. Namočiť z oboch strán. Ak treba na namáčanie viac mlieka, tak pridať.
- 2
Navlhčené sucháre pokrájať na kocky.
- 3
2 PL masla roztopiť a poliať ním nakrájané sucháre. Premiešať.
- 4
K suchárovej mase pridať 3 žĺtky, posekanú petržlenovú vňať a premiešať.
- 5
Ušľahať sneh z 3 bielkov, pridať do suchárovej masy a premiešať.
- 6
Zmes nahusto zarolovať do mokrej vyžmýkanej gázy (alebo natlačiť do vymasteného knedlíkovaru z Tescoma) a dať variť do vriacej vody na 20 minút. Po vybratí nechať chvíľu postáť, potom krájať cvernou.
- 7
Do suchárovej zmesi nepridávam korenie, lebo sa nachádza v jedle, ku ktorému je knedlík ako príloha. Zmes nesolím, lebo samotné sucháre sú solené a tiež sa zvyčajne polievajú šťavou spod mäsa.
Tiež knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a ta neprepustala. Musis ju namocit do studenej vody, vyzmykat a hned pouzit. Alebo ten knedlikovar z tescoma.