Vianočná torta

miluna - fotkamiluna, 8. decembra 2010
Vianočná torta
Foto: miluna

Táto torta mala u nás úspech minulé Vianoce. Je svieža, takže popri krémových zákuskoch určite padne vhod. Pôvodný recept mám z časopisu Rytmus života, Zobraziť celý popisTáto torta mala u nás úspech minulé Vianoce. Je svieža, takže popri krémových zákuskoch určite padne vhod. Pôvodný recept mám z časopisu Rytmus života, ja som ho trošku zjednodušila a upravila.

12
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
100 g
1 ks
100 g
2 PL
1 KL
3 PL, studená
Plnka:
8 plátkov
1 konzerva (425 ml), (alebo mandarínky, ananás)
200 g
300 g, (môže byť aj biely)
300 g
5 PL
Poleva:
2 ks
5-6 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a 3 lyžíc studenej vody vyšľaháme tuhý sneh, prisypeme práškový a vanilkový cukor, potom zašľaháme žĺtky. Múku zmiešame so škrobovou múčkou a práškom do pečiva a zapracujeme do žĺtkovej hmoty.

  2. 2

    Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) vyloženej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 20-25 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Bielu želatínu namočíme. Konzervované ovocie necháme odkvapkať. Smotanu vyšľaháme, jogurty zmiešame s 5 PL cukru. 6elatínu vytlačíme, rozpustíme a zmiešame najskôr s 3 lyžicami jogurtu a potom so zvyškom. Ovocie vmiešame do krému.

  4. 4

    Korpus pokvapkáme šťavou z ovocia a potrieme krémom. Tortovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme na krém, uložíme do chladu. Potom okraj torty posypeme strúhaným kokosom, môžeme aj boky. Ozdobíme srdiečkami z manga, ktoré sme vykrojili formičkou na medovníky. Môžeme vykrojiť aj iné tvary, hviezdičky a pod.

    Vianočná torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

anina43
tortička je určite výborná , tiež nemusím maslové krémy, želatína a ozdôbky z manga nápadité, bude chutiť celej rodinke. Dik za recept, ukladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia