Táto torta mala u nás úspech minulé Vianoce. Je svieža, takže popri krémových zákuskoch určite padne vhod. Pôvodný recept mám z časopisu Rytmus života, Zobraziť celý popisTáto torta mala u nás úspech minulé Vianoce. Je svieža, takže popri krémových zákuskoch určite padne vhod. Pôvodný recept mám z časopisu Rytmus života, ja som ho trošku zjednodušila a upravila.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 KL |
|
| 3 PL, studená |
|
| Plnka: | |
| 8 plátkov |
|
| 1 konzerva (425 ml), (alebo mandarínky, ananás) |
|
| 200 g |
|
| 300 g, (môže byť aj biely) |
|
| 300 g |
|
| 5 PL |
|
| Poleva: | |
| 2 ks |
|
| 5-6 PL |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a 3 lyžíc studenej vody vyšľaháme tuhý sneh, prisypeme práškový a vanilkový cukor, potom zašľaháme žĺtky. Múku zmiešame so škrobovou múčkou a práškom do pečiva a zapracujeme do žĺtkovej hmoty.
- 2
Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) vyloženej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Bielu želatínu namočíme. Konzervované ovocie necháme odkvapkať. Smotanu vyšľaháme, jogurty zmiešame s 5 PL cukru. 6elatínu vytlačíme, rozpustíme a zmiešame najskôr s 3 lyžicami jogurtu a potom so zvyškom. Ovocie vmiešame do krému.
- 4
Korpus pokvapkáme šťavou z ovocia a potrieme krémom. Tortovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme na krém, uložíme do chladu. Potom okraj torty posypeme strúhaným kokosom, môžeme aj boky. Ozdobíme srdiečkami z manga, ktoré sme vykrojili formičkou na medovníky. Môžeme vykrojiť aj iné tvary, hviezdičky a pod.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu