Foto: hanina
Niekedy sa nechám zlákať krkovičkou a potom mám problém. Viem obrátené rezne atď. Vymyslela som tieto mešce - nechala som sa inšpirovať liptovskou Zobraziť celý popisNiekedy sa nechám zlákať krkovičkou a potom mám problém. Viem obrátené rezne atď. Vymyslela som tieto mešce - nechala som sa inšpirovať liptovskou ružou. Najkrajšie sú s vajíčkom. Môžeme ich ale plniť čím len chceme: mäsovou plnkou, zeleninovou, klobásovou, kyslou kapustou...
Postup
-
1
Z krkovičky vyrežeme rezne. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Do stredu rezňa pridáme uvarené vajíčko / alebo inú plnku/ .
- 2
Pomocou bielej nite zviažeme rezeň tak, že utvoríme mešec. Na oleji prudko opečieme zo všetkých strán. Podlejeme vodou a podusíme do mäkka. / Asi 60 minút/ Mešteky zbavíme nite.
- 3
Okolo mešca uviažeme syrovú niť. Druhý mešec prekrojíme tak, aby spodok držal pokope. Ak robíme s vajíčkom pridáme do stredu čerešničku. Ak robíme so zeleninou alebo kyslou kapustou posypeme napr. slaninkou...Ak so syrom - tak kápiou atď. Poznámka: Nám chutia aj so syrom, ananásom a šunkou, kyslou kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rezne sa nerozpadnú a ešte raz vďaka.