Mešce z krkovičky

hanina - bez fotkyhanina, 10. mája 2010
Mešce z krkovičky
Foto: hanina

Niekedy sa nechám zlákať krkovičkou a potom mám problém. Viem obrátené rezne atď. Vymyslela som tieto mešce - nechala som sa inšpirovať liptovskou Zobraziť celý popisNiekedy sa nechám zlákať krkovičkou a potom mám problém. Viem obrátené rezne atď. Vymyslela som tieto mešce - nechala som sa inšpirovať liptovskou ružou. Najkrajšie sú s vajíčkom. Môžeme ich ale plniť čím len chceme: mäsovou plnkou, zeleninovou, klobásovou, kyslou kapustou...

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z krkovičky vyrežeme rezne. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Do stredu rezňa pridáme uvarené vajíčko / alebo inú plnku/ .

  2. 2

    Pomocou bielej nite zviažeme rezeň tak, že utvoríme mešec. Na oleji prudko opečieme zo všetkých strán. Podlejeme vodou a podusíme do mäkka. / Asi 60 minút/ Mešteky zbavíme nite.

  3. 3

    Okolo mešca uviažeme syrovú niť. Druhý mešec prekrojíme tak, aby spodok držal pokope. Ak robíme s vajíčkom pridáme do stredu čerešničku. Ak robíme so zeleninou alebo kyslou kapustou posypeme napr. slaninkou...Ak so syrom - tak kápiou atď. Poznámka: Nám chutia aj so syrom, ananásom a šunkou, kyslou kapustou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nerozumiem - druhý mešec prekrojíme- ako a načo ?Asi mi zto slabo páli.
evanaaa
Prepáč, hanina, už som pochopila, pozrela som sa lepšie na foto, je to dekorácia.
hanina
@evanaaa Áno. A keď robím rozdielne plnky je to pre rodinu aj prekvapenie - čo ešte majú v mešci.
pugy
Musi to byt uzasne gratulujem,ked ich zbavite nite nerozpadnu sa?Hanina nenechaj sa rusit komentarom deny kto vie varyt o rozumie trosku chuti tak pochopi aka je kucharka po tych komentaroch k jedlam.Vela chuti do varenia a vela dobrych napadov hanina.
hanina
@pugy Ďakujem srdečne - práve som sa rozhodovala, že už nebudem nič na varechu vkladať. Nie som nijaká úžasná kuchárka, ale snažím sa a učím sa od Vás všetkých, lenže nemám zapotreby vyrábať si problémy/ mám ich aj bez toho dosť/ a nie som zvyknutá na drzosť či ako to nazvať. Nemusí to chutiť ale názor by podľa mňa mal človek písať až keď to vyskúša. Takí ľudia ako Ty / ak môžem tykať/ ma ale vždy povzbudia a zase verím na slušnosť a ľudskosť.

Rezne sa nerozpadnú a ešte raz vďaka.
pugy
hanina neboj sa nicoho a s chutou dotoho,vzdy niekomu padne nieco do oka ako mne tvoj recept a zajtra uz viem co idem varyt.Ja vyskusam ale zmes kyslej kapusty podusenej so slaninkou a ktomu zemiaky ale taka syrova napln juuuj to musi byt tiez fantazia.Co varys zajtra/ak mozem tykat?Hlavu hore predsa ta nemoze rozhodit jeden nazor.
hanina
@pugy Bude mi potešením, keď mi bude tykať taký príjemný človek. Zajtra sa chystám na fínske rezne, kuracinu s broskyňami, rezne v jogurte a beťárske bravčové. Nečuduj sa! Prídu synovci a keďže sú , žiaľ, siroty, tak ich vždy nabalím aspoň na pol týždňa. A kuraciu polievku. A dúfam, že mešce budú chutiť! Dobrú chuť a príjemnú nedeľu.
fridecanka
Hanina už viem čo bude v nedelu na obed,dik za receptík,a nerob si s toho nič,neverím že by to u ních nikdo nejedol,opatruj sa.