Letná jahodová torta

adelkinka - bez fotkyadelkinka, 9. júna 2014
Letná jahodová torta
Foto: adelkinka

Keďže je sezóna čerstvých jahôd, napadlo mi, že urobím takýto jednoduchý, ale zato veľmi chutný dezertík.

30 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
100 g
100 g
1 ČL
4 ČL
500 g
2 tégliky
1 bal.
podľa potreby
10-15 g
 ľubovoľný
 na ozdobu
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv začneme s prípravou korpusu - ručným šlahačom vyšlaháme vajíčka spolu s cukrom a olejom do penista (miešame približne 3-5 minút). Potom už len ručne primiešame muku zmiesanú spolu s kypr. práškom a kakaom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov maximálne 10 minút. Upečený korpus necháme vychladiť.

  2. 2

    Na vychladnutý korpus natrieme približne 3 polievkové lyžice džemu ( ja som použila jahodový, ale je na každom, aký si zvolí). Najlepšie je použiť veľké jahody, ktoré rozkrojíte na polky a tie potom rozložíme na korpus jednu vedľa druhej.

  3. 3

    A teraz ideme na krém - najprv si dáme na 10 minút napučať želatínu v 100 ml vody. Po 10 minútach želatínu rozpustíme na miernom plameni tak, aby sa nezačala variť. Potom ju už necháme chvíľku vychladnúť. Krém: v miske zmiešame tvaroh, 2 tégliky vanilkového pudingu, 1 vanilkový cukor a podľa chuti citrónovú kôru a cukor. Nakoniec prilejeme vychladnutú želatínu, rýchlo zamiešame, a vylejeme na korpus. Tortu dáme vychladiť do chladničky na 3 hodiny alebo najlepšie cez noc. Potom už len zostáva na vrch postrúhať bielu čokoládu. Dobrú chuť!

    Letná jahodová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

adelkinka
Ďakujem krásne. Som rada, že sa recept páči. Treba vyskúšať, a hlavne je ako stvorený na tieto horúce dni :-)
mirkamt
@adelkinka Tortička krásna a určite aj chutná, ale oprav si - v surovinách píšeš vanilkový puding a v postupe používaš vanilkové jogurty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia