Foto: adelkinka
Keďže je sezóna čerstvých jahôd, napadlo mi, že urobím takýto jednoduchý, ale zato veľmi chutný dezertík.
na 170 °C
Suroviny
3 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
4 ČL |
|
500 g |
|
2 tégliky |
|
|
|
1 bal. |
|
podľa potreby |
|
10-15 g |
|
|
|
ľubovoľný |
|
na ozdobu |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najprv začneme s prípravou korpusu - ručným šlahačom vyšlaháme vajíčka spolu s cukrom a olejom do penista (miešame približne 3-5 minút). Potom už len ručne primiešame muku zmiesanú spolu s kypr. práškom a kakaom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov maximálne 10 minút. Upečený korpus necháme vychladiť.
- 2
Na vychladnutý korpus natrieme približne 3 polievkové lyžice džemu ( ja som použila jahodový, ale je na každom, aký si zvolí). Najlepšie je použiť veľké jahody, ktoré rozkrojíte na polky a tie potom rozložíme na korpus jednu vedľa druhej.
- 3
A teraz ideme na krém - najprv si dáme na 10 minút napučať želatínu v 100 ml vody. Po 10 minútach želatínu rozpustíme na miernom plameni tak, aby sa nezačala variť. Potom ju už necháme chvíľku vychladnúť. Krém: v miske zmiešame tvaroh, 2 tégliky vanilkového pudingu, 1 vanilkový cukor a podľa chuti citrónovú kôru a cukor. Nakoniec prilejeme vychladnutú želatínu, rýchlo zamiešame, a vylejeme na korpus. Tortu dáme vychladiť do chladničky na 3 hodiny alebo najlepšie cez noc. Potom už len zostáva na vrch postrúhať bielu čokoládu. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu