
Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.

Žemľovka – housková stařena – pre kamaráta
Týmto mojim variantom žemľovky, splácam svoj obrovský dlh Jirkovi „Ižimu“ Ing. Planičkovi, kamarátovi z...

Pizza s tuniakom a olivami
Droždie sa rozdrobí do vlažného mlieka, pridá sa múka a zamieša sa riedke cesto, ktoré...

Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou
Z droždia a trochy mlieka zamiešame kvások. Podkysnutý pridáme k múke spolu s ostatným mliekom, vajíčkom a...

Arašidové kuracie karí s jazmínovou ryžou
Krémové, sýte a plné chutí. Jednoduché arašidové kuracie karí s jazmínovou ryžou SOS.

Mäsové guľky na grile
Mäso premiešame s cibuľou, cesnakom a korením. Vyvaľkáme 20 guliek a hodíme ich do osolenej...

Čerenianska hríbiková cesnačka
Na oleji osmažíme slaninku, pridáme cibuľku, hríby a dobre osmažíme. Zemiaky nakrájame na kocky...

Rebarborovo- jahodový džem s banánmi
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska, ...

Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou
Dnes som si uvedomila, že som ešte nikdy nevyužila funkciu GRIL na našej rúre. A...

Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom
Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, ...

Celozrnný chlieb výborný
Tak ako su napisane ingrediencie , tak davam do pekare. Program klasik, tmavy, II, Dobru chut!

Zavárané lúpané paradajky v pretlaku
Zavárané paradajky v pretlaku využijeme najmä v zimnom období. Hodia sa do lazaní, šalátov ale...

Úžasná zeleninová polievka
Túto polievočku som si raz dávno nakombinovala, keď som pozerala s deckami kreslenú rozprávku Ratatouille...

Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Komerčný recept<br /> Ugrilované kúsky bravčovej panenky položte na kúsky opraženého celozrnného chleba, zalejte paradajkovou omáčkou a...

Krkovička pod čapičkou
Mám rada túto prípravu krkovičky, lebo niet s tym veľa roboty. K tomu ryža a jarný šalátik....

Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre
Baklažán nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme odstáť. Poutierame ich servítkou a opečieme...

Pangasius s bylinkovou krustou
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

Fašírka s červenými zemiakmi
Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi...

Parené buchty a la Andy
Sú proste vynikajúce. Keď ich robím doma, musím urobiť dvojnásobnú dávku, lebo sa zrazu...

Brokolicovo-karfiolová polievka s nivou
Na masle si orestujeme cibuľu, pridáme brokolicu s karfiolom. Posepeme mletou rascou, 1 PL...

Pečené rebierko na zázvore so zemiakovou slamou so semienkami
Dnes mám konečne troška viac času, tak som urobila pre nás výborný obed... domáce bravčové pečené...