V siedmom nebi

natali - fotkanatali, 22. februára 2013
V siedmom nebi
Foto: natali

názov hovorí za všetko :) pre milovníkov maškŕt ako stvorená. Inšpirovala som sa tortou od @Adkas

Suroviny

Korpus:
4 ks
200 g
200 g
6 - 7 PL
1/2 sáčku
7 PL
Plnka 1:
2 ks
140 g
Plnka 2:
1 ks
3 dcl
4 PL
50 g
125 g
Ozdoba :




Postup

  1. 1

    Žĺtka si vymiešame s cukrom a mliekom do penista. Potom pridáme múku a zase dobre rozmixujeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta, pridáme ešte prášok do pečiva a kakao. Hotové cesto vylejeme do formy a pečieme pri 180 stupňoch vo vyhriatej rúre asi 40 minút - treba skúšať ihlicou, či je už upečený korpus.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku číslo 2: mlieko, cukor a zlatý klas zmiešame a uvaríme si puding, ktorý necháme vychladnúť - mal by byť hustý, ale nie príliš. Potom doň primiešavame postupne heru, ochutnáme, ak je málo sladký, môžeme pridať cukor, ja som už nepridávala, lebo torta bude aj bez toho dosť sladká, je lepšie, keď krém bude trochu neutrálnejší. Rozpustíme si horkú čokoládu a necháme ju vychladnúť, potom ju primiešame do krému.

    V siedmom nebi - obrázok 2
  3. 3

    Keď je korpus upečený a vychladnutý, rozrežeme si ho na polovicu a spodok potrieme nutelou, trochu - ale nemusí byť. Potom si urobíme plnku číslo 1: nad parou vymiešame pomocou mixéra z cukru a bielkov hustý krém, natrieme ho na korpus, potom natrieme čokoládovú plnku, z ktorej si necháme trochu na potretie vrchu torty, položíme vrchnú časť korpusu, potrieme zvyškom čoko krému, pofŕkame rozpustenou čokoládou a posypeme mandľami :) dobrú chuť. Pozor je to bomba, doslova :) ale keď je taká výbornáá....:)

    V siedmom nebi - obrázok 3

Diskusia k receptu

paeva
ukladám do budúcnosti, ked nebudem držať dietu
marienka44
@Natali , oprav si v texte chybu: v bode c.3 oprav plnka c. 1, nie 2.
A preco je taka vydutá ta torta, ako krtkova. :-)
Najlepsie je po upeceni prevratit tortu naopak, vrch sa vyrovna-moja dobre mienena rada. :-)
natali
@marienka44 ďakujem za radu :) vieš, vždy sa mi takto nafúkne v strede to cesto a neviem prečo..ale skúsim ju otočiť nabudúce naopak, hádam to pomôže
anina6
dobre to vyzerá, už som si uložila do svojej KK.
lubatko64
robím podobné rezy, sú naozaj veľmi lahodné ... len mi, prosím, vysvetli, ako sa dá na sneh natrieť pomerne hustá čokoládová plnka? dokážem to iba v opačnom poradí
vierutt
A mne sa páči taká "vydutá". Vyzerá výborná!
natali
@anina6 , @vierutt ďakujem :) @lubatko64 išlo mi to dosť ťažko, ale podarilo sa mi to, nechala som trochu stuhnúť ten sneh a potom som natierala krém, asi nebol až taký hustý ako sa môže zdať..neviem :) nie som veľmi šikovná cukrárka, skôr len začínajúca..asi som mala šťastie začiatočníka :)
jozka2
natali,pri peceni nepotieraj boky tortovnicky ,nechaj suche a cesto z prostriedku trosku odhrni na boky.Po upeceni boky popri stene tortovky prejdi nozom ale po vychladnuti,pri peceni ak neomastis boky cesto sa nevyfukne lebo sa prilepi na boky a to ho drzi rovnomerne,ak ich omastis cesto ide hore nema co boky drzat a preto je nafuknuta a pred vlozeni do ruri zatoc tortovkou na kredenci nech sa potoci.
jozka2
hoci je krivolaka ta tvoja torta ale mas ju pekne vydekorovanu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia