Tvarohové minibuchtičky so slivkovým lekvárom
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 6. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
170 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
30 g |
|
štipka |
|
150 ml |
|
Plnka: | |
250 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
|
|
Posýpka: | |
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 balenie |
|
Postup
-
1
Do misky dáme kryštálový cukor, soľ, olej, žĺtok a nasypeme na to múku. Do stredu urobíme jamku, do ktorej vylejeme rozmiešané droždie s mliekom. Pomiešame, aby vznikol redší kvások. Necháme kysnúť asi 20 minút, potom z toho vymiešame cesto, aby sa veľmi nezlepilo. Necháme oddychovať 20 minút.
- 2
Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenom lopári na hrúbku 3 mm. Takto rozvaľkané cesto krájacím kolieskom rozdelíme na 5x5 cm štvorce a plníme ich tvarohovou plnkou. Štyri rohy spojíme, aby bol tvaroh uzavretý vnútri, a poukladáme na kraj dosky. Buchtičku chytíme zospodu a vrch namočíme do rozmiešaných bielkov a potom do posýpky.
- 3
Buchtičky poukladáme na vymastený pekáč asi 2 – 3 cm od seba. Necháme kysnúť 30 minút. Po nakysnutí urobíme jamku na povrch buchtičky, aby sme mali kam natlačiť slivkový lekvár. Pečieme 15 minút pri 200 – 220 oC. Posýpka: Múku, margarín, cukor a vanilkový cukor zašúchame na drobnú, ale sypkú hmotu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takéto koláčiky máme radi.