Tvarohové minibuchtičky so slivkovým lekvárom

Róbert Földes
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 6. mája 2012
Tvarohové minibuchtičky so slivkovým lekvárom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
170 g
150 g
70 g
1 ks
30 g
 štipka
150 ml
Plnka:
250 g
50 g
1 ks
Posýpka:
100 g
50 g
50 g
1 balenie




Postup

  1. 1

    Do misky dáme kryštálový cukor, soľ, olej, žĺtok a nasypeme na to múku. Do stredu urobíme jamku, do ktorej vylejeme rozmiešané droždie s mliekom. Pomiešame, aby vznikol redší kvások. Necháme kysnúť asi 20 minút, potom z toho vymiešame cesto, aby sa veľmi nezlepilo. Necháme oddychovať 20 minút.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenom lopári na hrúbku 3 mm. Takto rozvaľkané cesto krájacím kolieskom rozdelíme na 5x5 cm štvorce a plníme ich tvarohovou plnkou. Štyri rohy spojíme, aby bol tvaroh uzavretý vnútri, a poukladáme na kraj dosky. Buchtičku chytíme zospodu a vrch namočíme do rozmiešaných bielkov a potom do posýpky.

  3. 3

    Buchtičky poukladáme na vymastený pekáč asi 2 – 3 cm od seba. Necháme kysnúť 30 minút. Po nakysnutí urobíme jamku na povrch buchtičky, aby sme mali kam natlačiť slivkový lekvár. Pečieme 15 minút pri 200 – 220 oC. Posýpka: Múku, margarín, cukor a vanilkový cukor zašúchame na drobnú, ale sypkú hmotu.

Diskusia k receptu

iwka80
môžem sa spýtať,margarín ktorý je uvedený v rozpise na cesto,je nie v postupe......ide tam vôbec?
3sandra3
@iwka80 ja si myslím, že ide ten margarín do cesta, v postupe ho zrejme zabudli uviesť.
Takéto koláčiky máme radi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia