Čokoládová pena

sueclash - fotkasueclash, 28. septembra 2011
Čokoládová pena
Foto: sueclash
6
porcií

Suroviny

350 g
6 ks
4 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme v miske nad horúcou vodou. Necháme trocha vychladnúť, aby bola vlažná. Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky šľaháme s práškovým cukrom takmer dobiela. Potom pridáme roztopenú čokoládu a za stáleho miešania zohrievame ešte pár minút. V osobitných miskách vyšľaháme šľahačku a bielky. Do vychladnutej zmesi žĺtkov a čokolády vmiešame najprv sneh z bielkov a potom šľahačku. Postupujeme veľmi opatrne, aby zmes neklesla. Penu necháme pred podávaním 12 hodín chladiť.

Diskusia k receptu

hubata
Ej to je niečo pre závislákov na čokoláde! Neukladám len kvôli tomu, že je to stráášne kalorické a ja by som potom neodolala .......
macusa
Rovnako ako hubata... musi to byt uzasne ale... kalorie...
Zavidim vsetkym co to vyskusaju!
matata1
Ja neviem odolať vôbec a pravdu povediac ani sa nesnažím :o))))
babidka
ja cokolade neodolam a tak ako @matata - ani sa nesnazim:-) ved tolko veci si musime stale odopierat -mastne , sladke , alkohol , cigarety , ponocovanie , lenosenie - tak aspon cokolady si doprajem !!!!! Ale cokolada na varenie sa mi zda dost sladka , ja som skor "horkocokoladova" a preto skusim s horkou cokoladou :-)
zirafninka1
staci pozriet na uvodnu fotku a je mi jasne, ze to musi byt velka dobrota. krasne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia