
Somlói halušky
Tento dezert, ktorý patrí do zlatého fondu maďarského cukrárenského umenia, je pomerne prácny na prípravu,...

Hovädzia polievka na taliansky spôsob
Mäso nakrájame na kocky, vložíme do 1, 2 l studenej vody, osolíme a varíme 30...

Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...

Smotanovo-jablkové rezy
Koláčik je z receptára, ktorý som si pred nedávnom kúpila. Na cesto je použitá špaldová...

Lístková rýchlovka
Natrafila som v obchode na hotovú makovú plnku a dnes ju využijem, sú to polotovarové rožky:))))))))

Vianočné ríbezľové rezy
Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Tuk na pečenie roztopíme a necháme...

Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...

Džem z čiernych ríbezlí pre lenivé gazdinky
Veľmi jednoduchý recept na výborný džemík. Hotový za menej než hodinku.

Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...

Kuracie prsia so špagetami
Kuracie prsia nakrájať na vačšie kúsky. Osoliť, okoreniť a upiecť na panvici s olivovým olejom....

Mini pizze
Silvestrovské "jednohubky" vhodné aj na hociaké iné posedenie v priebehu roka. Podotýkam, že je možné...

Desiatové smoothie
Keďže sa má vraj ovocie jesť len doobedu, tak rýchle smoothie potešilo žalúdok...

Pizza kornútiky
Jemné cesto z kyslej smotany dodáva úžasnú chuť. Myslela som si, že tento recept nepridám,...

Jablkový koláč
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, změklé máslo, vejce, vanilkový cukr a zpracujeme...

Broskyňová kocka
JJe to svieží zákusok s výbornou chuťou a rada ho pripravujem na každú príležitosť

Tuniakový tatarák
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z...

Jahody plnené avokádovým krémom
Ak máte chuť na sladké a nechce sa Vám piecť, nepečte! Pripravte si tieto jahody ;-)...

Ryba na jednoducho
S prichádzajúcou jeseňou ma prepadáva nostalgia za JV Áziou. Celoročná priemerná teplota 30 stupňov, milí...

Pečené vločky
Postup je veľmi jednoduchý. Hrozienka si na hodinu namočíme v rume. Potom všetky suroviny zmiešame...

Broskyňovo-malinový koláč s mandľovými lupienkami
Pripravíme si plech vyložený papierom (30x20 cm) a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Múku preosejeme spolu s...

BeBe Dobré ráno
Celozrnné cereálie sú veľmi dôležitou súčasťou nášho jedálneho lístka. BeBe Dobré ráno je príprava nutrične vyvážených...

Bažant dusený na slanine
Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a...

Syrové rožky s kváskom Tangzhong
Tak a tu nasleduje sľúbený recept s novým kváskom. Piekla som ich včera v noci, ...

Hovädzie kocky na korení štyroch farieb
Na olej dáme kosky mäsa a poopekáme ich z každej strany...

Tvarohové minišišky
Do väčšej misky dáme vajíčka, mlieko, rum a tvaroh. Vymiešame dohladka. Následne pridáme sypké...