Foto: ola111
Tento nákyp sa dá pre nenáročnosť pripraviť na obed i večeru,s dobrým zeleninkovým šalátom,kyslou kapustou,alebo len uhorkou.
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vymastenej,strúhankou vysypanej zapekacej nádoby porozkladáme nerozmrazené hranolky,posolíme.
- 2
Ak má niekto rád pikantné,môže si ich posypať mletým čiernym korením
- 3
Nakrájame si šunku,nastrúhame tvrdý syr.
- 4
Vymiešame si žĺtky s hladkou múkou,pridáme mlieko,nakrájanú šunku,nastrúhaný syr, kyslú smotanu-ochutíme vegetou,soĺou.Zmiešame s vyšĺahaným snehom.
- 5
Celú zmes vylejeme na hranolky,zapečieme do ružova.
- 6
Hotový nákyp môžeme ešte posypať nastrúhaným syrom.
- 2
Hranolky sa upečú do chrunkava ?
si poznáme,väčšinou.
plynovú,nákyp pečiem pomaly,aby sa hranolky prepiekli,ale tvrdé
som ich ešte nemala.Nedala si ich na seba viac,ako 500g,prípadne
do malej misy?Naozaj,neviem,nikdy som ich nemusela predpiecť.