Kokosové crème brûlée , Dvojfarebná pena a Jahodové tiramisu
šéfkuchár reštaurácie Carnevalle v Bratislave, 18. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Kokosové crème brûlée: | |
500 ml |
|
70 ml |
|
70 ml |
|
130 g |
|
8 ks |
|
Dvojfarebná pena: | |
Pena z čiernej čokolády: | |
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
8 ks |
|
Pena z bielej čokolády: | |
240 g |
|
100 g |
|
0,04 l |
|
300 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
Jahodové tiramisu: | |
500 g |
|
7 ks |
|
100 g |
|
150 ml |
|
z 2 citrónov |
|
500 g |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Kokosové crème brûlée: Kokosové mlieko a smotanu dáme do hrnca variť. V miske si premiešame ručne žĺtky s cukrom. Keď je hmota zohriata na asi 90 °C, stiahneme z ohňa a pomaly pridávame k žĺtkom tak, aby sa žĺtky nezrazili. Hmotou naplníme formičky a uložíme na plech, kde sme naliali teplú vodu asi do dvoch tretín výšky formičiek. V rúre rozohriatej na 105 °C pečieme 40 minút. Necháme schladiť. Pred podávaním posypeme hnedým cukrom a opálime.
- 2
Dvojfarebná pena: Pena z čiernej čokolády: Na pare rozpustíme cukor, maslo a čokoládu, potom postupne pridávame žĺtky, aby sa neuvarili. Keď je hmota chladná, vmiešame do nej sneh z 8 bielkov. Hneď do polovice naplníme pohárik a necháme stuhnúť. Pena z bielej čokolády: Bielu čokoládu rozpustíme s cukrom a necháme trochu vychladnúť, ale nesmie stuhnúť. Vmiešame vyšľahanú smotanu, prilejeme trochu limoncella a nanesieme na stuhnutú penu z čiernej čokolády. Servírujeme s lesným ovocím.
- 3
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustého krému, pridáme mascarpone a krátko šľaháme. V druhej nádobe vyšľaháme šľahačku a jemne ju zapracujeme do krému. Pridáme citrónovú šťavu a pripravený krém odložíme do chladničky. Jahody vymixujeme s citrónovou šťavou a cukrom a prepasírujeme. V pyré necháme odležať piškóty. Na spodok pohára dáme krém, naň navrstvíme piškóty, znova krém, piškóty a krém zhora posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu