Zamagurský maskaľ
František Gogoľa
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 9. februára 2014
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 9. februára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Droždie s cukrom rozmiešame vo vlažnom mlieku. Po chvíli ho vlejeme do misy s múkou, pridáme rozpustenú masť a soľ. Vymiesime pevnejšie cesto, prikryjeme ho obrúskom a necháme kysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenom lopári asi na prst hrubo, pohárom vykrajujeme kolieska a keď nakysnú, po oboch stranách ich pečieme na teplej kuchynskej platni (na panvici) alebo upečieme v rúre na múkou poprášenom plechu.
- 3
Upečené maskale potrieme roztopenou masťou. Maskale sa zajedajú k polievkam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@milad
Dievčatá určite verím Vám, len teraz neviem ako to urobiť. Keď pekne poprosím, prihodíte rcp. tak ako to má byť? Chcel by som to vyskúšať.
Ďakujem. Aj moji predkovia pochádzajú z tohto kraja, konkrétne z Podolínca.
maps.google.sk
po 542 v Sp. Belej a Sp.Starej Vsi odbočíš doľava.Prekrásny kraj,čistý vzduch a úžasní ľudia.Tam len bol ťažký život...Podolínec poznám,je to starobylé mesto,tiež som tam už dávno nebola,musím v lete sadnúť do auta...