
Arašidové maslo
Akosi nám v Trebišove vypredali všetké arašidové masla a mala som chuť na sladke americke raňajky(elvisove)........

Džem z ružových lupeňov s levanduľou
Minulý rok som chcela robiť tento vynikajúci džem, ale som nemala nikdy dostatočné množstvo lupeňov červených...

Malinovo-ríbezľová marmeláda
Milujem džemy a podobne, a tohto roku sme mali veľmi veľmi veľa malín, pomaly každý...

Slivkový lekvár so škoricou
Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme...

Jahodový lekvár
Priprava rychla vysledok teší.

Slivkový lekvár z tlakového hrnca
Dostala som od rodiny nádherné slivky a našla som na nete recept, ktorý ma zaujal...

Lekvár z tekvice Hokkaido
tento recept mi dala kamoška a je naozaj dobrý, hoci pre mna trochu sladší, a...

Ríbezľový rôsol
S týmto ríbezľovým rôsolom sú najlepšie zlepované linecké koláčiky. Snažím sa ho robiť každý rok.

Paradajková marmeláda
Jednoznačne jednotka tohto leta. Inšpirácia: http://www. dulce-de-leche-blog. com/

Púpavový med
skvelý medík do čaju ale používam ho aj na pečenie

Domáci jahodový džem a ovocná torta s jahodami
Kedže máme sezónu jahôd, tak ponúkam dva jednoduché recepty s týmto obľúbeným ovocím. Jahodový džem...

Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...

Figový džem Svätej Rity
Môj prvý fíkový džem som už tradične "venovala" mojej drahej patrónke Sv. Rite z Cascii. ...

Višňové varenie
Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia....

Naš domáci slivkový lekvár
Toho roku je pekná úroda sliviek a pretože my nefandíme slivovici, ale lekváru, ...

Agátový med
agátový kvet si zalejeme vodou a nakrájaným pomarančom. udala som 3 litre kvetu, pretože bol plný 3...

Jablkový džem
Jablka bez šupky nakrájame na tenké plátky , podlejeme troškou vody a necháme rozvariť. Potom to...

Pomarančovo-hruškový džem
Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala...

Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...

Poľský veľkonočný veniec s domácou čučoriedkovou omáčkou
Najmä v regiónoch Východnej a Strednej Európy je tradíciou skvelé brioškové cesto. Tieto sladké chrumkavé chlebíky...

Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...

Môj vianočný slivkový lekvár
Slivky umyjeme, rozpoltíme a odkôstkujeme. Zmiešame s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a varíme...

Marmeláda z rebarbory
je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som...

Agátový lekvár
Tento recept robí moja mamička v Rumunsku. Má fantasticku chuť a vôňu. Ako sme teraz...

Dulový džem s vanilkou a anízom
Každý rok robievami tento džem. má prekrásnu farbu a výbornú chuť. tento rok som...

Jahodový džem
Dnes ráno sa mi u nás pošťastilo kúpiť jahody od predajcov zo Šiah za dobrú cenu 2,...

Jahodovo-rebarborový džem s vanilkou
Od farmára som dostala čerstvo odrezanú rebarboru, tak som sa nevedela dočkať, kedy vyskúšam doma...

Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...

Slivková „Nutella“
Tohto roku je veľa sliviek, rozhodla som sa uvariť slivkovú nutelu. Veľmi ju máme radi...