
Kapustový šalát s kuracím mäsom
Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa...

Nepečená maškrta
Takúto nepečenú dobrotu robievam , ked mam ríbezle. Z iného ovocia je nám to príkre....

Hrášková polievka na kyslo
Táto polievka je pomerne osviežujúca na teplé dni. Je dosť rýchlo uvarená.

Cviklové halušky so syrovou omáčkou so špenátom
Áno vyzerajú ako halušky so špenátom. Len ja som chcela robiť halušky s nejakou omáčkou, ...

Pečené sladké zemiaky (batáty) s oblohou
Sladké zemiaky pre mňa boli niečím nezvyčajným a novým. No prečo by ste nezaradili do svojho...

Vegan zeleninové karí
Vždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám...

Cviklový šalát
Inšpirácia @Kecemis. U nás príloha k mäsu, ale asi sa dá jesť aj sám.

Chrumkavá žemľovka
Toto je zemlovka pre tych, ktori ju maju radsej trosku taku chrumkavejsiu. Postup som nefotila,...

Patlıcan söğürme - baklažánový šalát
Pod krkolomným názvom (čítaj "patlidžan soúrme") sa skrýva šalát z pečených baklažánov, papriky a paradajok z...

Údené tofu v zemiakovej placke
Ak poznáte Čiernohorský rezeň, tak potom tento recept je jeho malá obmena pre tieto pôstne dni....

Cheesecake - Tvarohový koláč s citrónovým maslom
Na Vianoce vždy pečiem naše obľúbené slovenské koláčiky a zákusky, ale tiež pridám aj niečo klasické...

Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Diétne ryžové rezance s makom a tvarohom
Tento recept je velmi diétny a tiež veľmi zdravý, najlepšie si ho pripraviť na obed...

Pizza - vegánska verzia
Nechala som sa inšpirovať @tizian1cat a jej receptom pizza caprese con rucola fresca a kuchárskou knihou Jamieho...

Tekvicový guláš - polievka
V chladnejšom období (prevažne jeseň - zima) pokrmy z tekvice (hokkaido, maslovej, muškátovej ale i...

Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi
Pri rannej káve manžel pustil nejaký program o varení, kde americké dievčatá veľkosti niekoľkokrát XL ...

Vyprážaný pstruh
Takto pripravujem pstruha ja a zatiaľ som na nete nenašiel nič podobné. Tým spôsobom možno pripraviť...

Chutné zdravé brownies (bez múky)
Tieto brownies sú bez múky a ako "základná" suroviny sa používa fazuľa. Aj napriek tomu sú...

Tekvicová polievka
Sezónna tekvíc si priam vyžaduje, aby sme jej plody využili a spravili z nich veľa rozmanitých...

Muhammara - libanonská nátierka z pečenej papriky a orechov
Zaujímavú kombináciu pečenej papriky a vlašských orechov, okorenenú orientálnymi koreniami som obohatila niekoľkými listami medvedieho cesnaku....

Kapustový šalát s tuniakom
Chutil aj synovi, takže bol chutný, on hočo nezje a pritom bol zdravý. Hodí...

Rýchla bezlepková piškótová roláda
Máte len pol hodinu času a potrebujete niečo upiecť? Overené, fungujúce, bezlepkové a veľmi dobré?...

Domáci kečup po zdravšom
Keď chceme jesť zdravšie, priemyselne spracovaným potravinám je lepšie sa vyhnúť a u paradajok to platí...

Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...

Bezlepkový mrežovník
Mrežovník je vynikajúci koláčik a vyskúšala som ho z novej múky. Je senzačný, tak ho...

Rýchla cuketa s karfiolovou „ryžou“
Toto jedlo som vytvorila pre blízkeho, ktorý má špeciálnu diétu a zoznam surovín ktoré môže jesť...

Ochutený olivový olej
Ochutené olivové oleje si robievam priebežne celý rok. Používam aj čerstvé bylinky, ale hlavne rôzne...

Jablkové nepečené rezy na oblátke
V tomto ešte teplom čase je to fajnový osviežujúci zákusok.

Tuniakové fašírky
Všetky suroviny si zmiešame a necháme odstáť 30 min. na chladnom mieste.