Foto: zuzuu10
Jednoduchý mix zeleninky s jogurtom a horčicou padne vhod k mnohým jedlám, ale aj samostatne.
príprava
Suroviny
1/2 hlávky |
|
1 ks veľký |
|
kúsok |
|
3/1 ks /zimná |
|
2-3 ks |
|
150 ml |
|
1-2 PL ostrá |
|
1-2 PL |
|
|
|
2-3 PL |
|
1 PL nasekaná |
|
0.5 - 1 dl horúca |
|
Postup
-
1
Zeleninka :)
-
2
Najprv očistíme a nahrubo nastrúhame petržlen a zeler. Dáme do misky a sparíme trochou vriacej vody. Stačí troška, 0.5-1 dl, tekutina totiž zostane v šaláte, takže aby nebol príliš tekutý:) Nádobu prikryjeme. Takto bude zeler s petržlenom jemnejší.
- 3
Cibuľku nakrájame nadrobno, kapustu a mrkvu nastrúhame a pridáme k sparenému zeleru s petržlenom.
- 4
K zelenine primiešame jogurt (dávam s 3% tuku, krémový). Dochucujeme radšej postupne :) po 1 PL horčice obyčajnej a ostrej, citrónovej šťavy a pažítky, štipku korenia, prípadne soľ. Premiešam, ochutnám a doladím podľa chuti a podľa jedla, k akému sa bude šalát servírovať.
- 5
Dáme odstáť do chladničky (aspoň hodina mu prospeje :) a podávame. Dobrú chuť! :)
- 3
Diskusia k receptu