Jadrovníky s plátkami opečenej slaniny - nový variant
… ak je niekto doma údenou prerastanou (alias „adidas“) slaninou „posadnutý“, tak je to určite moja...
Smotanový gratin v tekvici
Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...
Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby......
Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...
Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom
Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...
Mangoldová omeleta
Mangold pestujem na záhrade už roky. Je to nenahraditeľná zelenina, vhodná na šaláty, polievky aj hlavné jedlá....
Sójová polievka s klobásou
Sója je strukovina plná bielkovín. Dá sa použiť na všetky spôsoby ako ostatné strukoviny. Čo...
Bravčová panenka v lístkovom ceste
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...
Kuracie kúsky s harissou a tarhoňou
Z jedného hrnca lahôdka pre celú rodinu - určite si pochutíte a vyhnete sa hádkam, kto...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...
Chlodnik rajský – Chłodnik pomidorowy
Chłodnik je ideální polévka pro letní dny, může být na sladko, ale nejpopulárnější jsou naslano....
Chlebový puding s ríbezľami
ruru prehrejeme na 175 ˇc (teoplo wzdusnu na 155ˇc) chlieb alebo vianocku nakrajame na mensie kusky a...
Ľahká kelovica s údenou morčacinou
Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....
Marhuľové dolky
Vráťte sa späť do čias keď ste "kradli" mame s plechu koláčiky a vylizovaly misy. Recept z...
Fašírky z mletého kuracieho mäsa
Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a...
Ochazuke
Nie je to síce recept v pravom slova zmysle, ale je to výborné jedlo na spotrebovanie zvyškov, predovšetkým ryže....
Vyprážaná špargľa v cestíčku
Biela či zelená, oba druhy špargle sú okrem polievky, šalátu, slaného koláča či nákypu...
Ryžové rezance s arašidovou omáčkou
Moderátorka Alena Stračiaková ochutnala arašidovú omáčku v jednej reštaurácii a chutila jej tak veľmi, že sa...
Šalát z kačaciny a rukoly
Kačacie prsia očistíme, osušíme, kožu narežeme na mriežku, osolíme, okoreníme a grilujeme kožou...
Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra
Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...
Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.
Makové lievance
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....
Chlodnik rajský dle Andrzejka – Chłodnik pomidorowy według Andrzejka
Spařím rajčata, oloupu, pokrájím na do úst přiměřené kousky, přidám pokrájenou mladou cibulku, ...
Osso buco
Maso si osolime okorenime zlahka obalime v hladkej muke . Nasledne si na panvici rozpustime maslo...