Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...
Bravčový rezeň so zelerom
Rezeň naklepeme, osolíme a obalíme v múke. Na panvici zohrejeme olej, rezeň sprudka opečieme...
Stir-fry zelenina v mandľovej omáčke s ryžou
Vo wok panvici si zohrejeme olej. Nakrájanú cibuľku a papriku orestujeme a zároveň pridáme zvyšnú stir-fry zeleninu...
Rybacie filé na cesnaku a chrene
Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....
Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...
Rybacia polievka s paprikovou penou
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, polovicu cherry paradajok, polovicu čerstvej papriky,...
Chlodnik královský, ovocný – Królewski chłodnik owocowy
Tento chlodnik patří do sladkých polévek.
Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...
Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré
Losos obohatený sójovou omáčkou so zelerovým pyré.
Králičie (nielen) obličky čchao
Způsob přípravy jakýchkoliv ledvinek (obličiek) podle čínských kuchařů.
Losos s jazmínovou ryžou a avokádovou salsou
Hľadáte recept na rýchlu a chutnú večeru? Tak vyskúšajte tento recept na lososa s jazmínovou ryžou SOS a avokádovou salsou....
Vyprážané dubáčie klobúky so šalviou
Tento rok som už po tretí krát natrafila na krásne dubáky. myslím si, že už...
Kuracie plátky na mandliach
Pri zemiakovom šaláte s lístkami čerstvého koriandra a petržlenovej vňate, som Vám ľúbil, že uverejním...
Makarónový nákyp
Varievam ho vtedy, keď potrebujem uvariť niečo rýchle a chutné. Taký to je...
Teľacie s ovocnou zmesou
Rezne zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na oleji z oboch strán opečieme....
Kôprové zemiaky s prepusteným maslom
Celoroční, výborné, rychlé jídlo. Čerstvý, voňavý kopr je nejlepší, ale i v...
Žihľavová praženica
Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...
Opekaná ryža s ananásom
Opekaná ryža je skvelý recept, kde využijete ryžu, ktorú ste predchádzajúci deň nestihli zjesť....
Cestovinovo-cuketový šalát s tofu a kukuricou
Niekomu by sa mohla zdať kombinácia týchto surovín zvláštna, ale verte, že po ochutnaní tohto šalátu si recept naň zaradíte častejšie do svojho jedálnička....
Pečená ryža s mäsovými guľkami
Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné....
Zapekaná plnená bageta
Chýba vám nápad na zaujímavú rýchlu večeru? Skúste zapiecť bagetu tak trochu na taliansky spôsob, naplňte...
Rezne v šunkových omeletách
Kuracie rezne mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme so soľou a mliekom, na...
Onigirazu
Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič?...
Bravčové mäsko s artičokami
Mäso osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme pridali trocha oleja.
Zemiakový nákyp
Dáte si upiecť. Dáte to piecť na 5 min. Potom to viberiete a dáte do hrnca...
Pečená dýně na kokosovém oleji s pečenými brambory
Hokaido omýt, neloupat, nakrájet na kostky, dát do zapékací mísy, přidat kokosový olej,...
Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou
Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.