„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...
Baklažánovo-paradajkové vežičky
Tento recept našla moja mama v nejakom časopise a tak som jej ho spravil.
Gnocchi so špenátovou omáčkou
Na panvici roztopíme maslo, do ktorého pridáme na plátky pokrájaný cesnak.
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...
Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...
Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou
Opečené orechy a mandle nasekáme, pridáme pokrájanú opečenú cibuľu, vajce, pečivo nakrájané na kocky,...
Králik so smrčkovou omáčkou s vínom
Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným bobkovým listom, osolíme,...
Cibuľové plnené kolieska
Veľmi rýchla večera. Neskôr dobrý dych :), samozrejme po cibule. Ale i tak, ...
Cestoviny s redkvičkovou omáčkou
Urodilo sa mi na záhradke veľa redkvičky a ešte viac listov. Nevyhadzujem ich, ale doma...
Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou
Kožu na prsiach narežeme, osolíme, okoreníme. Na rozohriatej panvici opečieme kožou nadol, pridáme bylinky a dáme...
Grécke bujurdi
Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...
Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch
Na sobotu som pripravila skvelý obed, lebo konečne začali aj u nás rásť dubáky... hoci...
Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...
Slivkové gule s tofu
Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme mlieko, múku, krupicu a strúhanku. Cesto jemne...