
Zeleninová zmes v papierovom batôžteku
Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a opečieme na oleji spolu s cibuľkou a cesnakom päť minút....

Otrubové sendviče
Mám doma balenie ovsených mletých otrúb. A dostala som chuť na pečivo s maslom a lekvárom....

Mušle so smotanou
Mušle najprv prezrieme, či sú neni puknuté alebo otvorené. Ak áno, treba ich zahodiť...

Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....

Bezlepkové hot dogy
Z droždia, cukru a časti teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť....

Hot Potatoes
jednoduché a rýchle jedlo, ktoré môže byť servírované ako príloha alebo aj ako chod. Pôvod receptu...

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

Šošovicové karbonátky s mätou
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

Hrniec z kapra a zeleniny
Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z...

Mušle s chilli džemom a bazalkou
Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food...

Plnený husací krk na jablkovom čatní
Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...

Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

Špenátová polievka s Tofu bazalka
Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, ...

Pečené zemiaky s cuketovou plnkou
Vytvorený na internáte z kombinácie surovín, ktoré sa u mňa práve nachádzali :) som "väčšinučasu" vegán,...

Výborná špargľová omáčka
Zbožňujem špargľu a preto si v sezóne vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle. Niekto si to nazve dokonca aj prívarkom....

Pšeničná kaša s ovocím
V kastróle zohrejeme mlieko, med, maslo a vyškriabaný vanilkový struk. Pšenicu prepláchneme pod studenou vodou a...

Zemiakovo-tvarohové dolky (lievance)
Videl som tu už viacero zemiakových receptov, ale aj tvarohových. V tomto sú obe ingrediencie...

Ovsená kaša s banánom
Tento recept nie je nijak špeciálny, pripravujem si ho vždy keď neviem čo zjesť a mám...

Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, ...

Jemná polievka z morčaciny s pečeňovými haluškami
Každá starostlivo uvarená mäsová polievka predstavuje, podľa múdrosti našich rodičov i prarodičov, „ľudový penicilín“....

Zapekaná brokolica s cibuľovými zemiakmi
Keďže je vraj zdravá, tak sa ju snažím jesť, ale tento recept je dokonca aj...

Vyprážané pstruhy v šunke a syre
Vyčistené pstruhy umyjeme, osušíme čistou utierkou, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a odložíme na...

Ajo blanco
Ide jar a leto, preto treba do repertoáru zaradiť niečo ľahké a osviežujúce....

Krůtí stehno v listovém těstě
V mixéru zpracujte nakrájené krůtí maso, smetanu, sůl, pepř, vmíchejte i 100 g...

Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...

Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných...

Gambas Pil Pil
Pre mňa kráľ všetkých španielskych tapas! Krevety parfumované cesnakom, s jemným bozkom čili s chrumkavým pečivkom...