Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom
Jedlá z kuraciny patria k najobľúbenejším: pre svoju jednoduchú prípravu, výbornú chuť, rôznorodosť. S...
Klasické cordon bleu
Vyprážaný teľací rezeň plnený syrom a šunkou, ktorý môžete podávať aj pri sviatočných rodinných príležitostiach...
Zapečené paradajky plnené špenátom a balkánskym syrom
Jednoduché, málo kalorické a rýchlo hotové. :-)
Hlivovo-tvarůžkové topinky
Mám ráda tvarůžky a houby-jakékoliv. Spojit je dohromady nebyla špatná volba. ...
Pórové rolky
Pór umyjeme a pokrájama na asi 7cm klátiky, smerom do stredu narežeme do polovice a porozoberáme po...
Plnené šampiňóny
Recept som si vymyslela sama, podla svojho gusta. Je to veľmi chutné jedlo a doba prípravy...
Obilninová zmes ZELENINOVKA
Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov....
Rybacia kyselica
Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie....
Hus so zemiakovou plnkou
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na...
Bulgur s makom
Nevedel som čo s bulgurom, tak mi napadlo ho urobiť s makom. Výsledok bol super....
Losos s krémovými zemiakmi
Počas týždňa nemám veľa času na to, aby som doma vyvárala trojchodové menu. Ale na...
Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota
Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.
Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...
Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....
Špagetové mäsko
po dlhšom čase zas pridávam receptík tak dúfam že vám bude chutiť varecháči :)
Pizza z lístkového cesta
Lístkové cesto rozmrazíme, rozvaľkáme na plech. Natrieme paradajkovým pretlakom do ktorého sme roztlačili cesnak a...
Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...
Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....
Slaný tekvicový koláč so syrom
Mäkký, vláčny, krémový a môžete ho urobiť s rôznou zeleninou alebo pridať šunku, slaninu či mäso....
Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...
Zeleninovo-mliečna štrúdľa RRANDEVÚÚZ
Recepis je trošku "babračkový", ale výsledok s mierne zvláštnou, netradičnou chuťou stojí za tú námahu....
Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu.
Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...
Farfalle s tuniakovo-rajčinovou omáčkou
Rada robím recepty, ktoré nevyžadujú dlhú úpravu a ešte sú aj vynikajúce. Medzi také patrí aj...
Srnčí chrbát v kapustovom liste
Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...
Obaľované vajcia
Vajcia varíme 5 minút, potom ich trošku naklepneme, ochladíme v studenej vode a olúpeme...