Kuracie prsia s teplým šošovicovým šalátom
kuracie prsia umyjeme, očistíme, osušíme, mierne naklepeme a nakoreníme čiernym korením. Nesolíme...
Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi
Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...
Vyprážano-pečené kuracie stehná
Tento recept vznikol ako vychodisko z nudze, nemali sme vajička... a možno už niekto tak...
Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...
Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo
Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ...
Olivy v těstíčku
Máte rádi olivy? My ano a tak jsem si z nich vymyslela tyto placičky a moc nám...
Misky so zemiakovým páperím
Zemiaky uvaríme v šupke, nastrúhame na strúhadle (najemno – „páperie“) a vložíme na dno zapekacích misiek....
Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...
Bôčik zapečený s cestovinou
Bôčik pomelieme, dáme na spenenú cibuľu, pridáme cesnak, soľ, vodu a dusíme, ...
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....
Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...
Jarná sekaná plnená Tofu praženicou
Vyskúšajte, ako chutí spojenie Tofu, Rastlinnej praženice a pohánky. Výsledkom bude vlákninou a proteínmi...
Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...
Plnená špenátová rolka bez lepku
Veľká noc je za dverami a vy si možno už teraz kladiete otázku, aké dobroty si pripravíte. Na zelený štvrtok je zvykom dať si špenát....
Špagety Atocka
Recept je od mojej sestry, oblúbený celej našej rodiny a hlavne rýchly a chutný, pripravujem...
Guláš s jablkami
Pliecko pokrájame na väčšie kúsky, obalíme v múke a opečieme na bravčovej masti. Zalejeme ho...
Kačka v ryži
Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na...
Morčacie krídlo vyprážané v mletých orechoch
Tento víkend sa u nás niesol v znamení orechov. pripravila som jedlá aj zákusok s orechami....
Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou
Morčacie prsia si nakoreníme korením 4 farieb, provensálskymi bylinkami a soľou. Panvicu rozpálime a dáme...
Brokolicové špaldové cestoviny
Tento recept patrí medzi diétnejšie jedlá, u nás si ho obľúbili všetci :)
Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.
Opekaná ryža čahan a domáce tradičné onigiri
„Japonci mi vravia, že som viac Japonka ako oni, " tvrdí Denisa Cabadaj Ogino, ktorá v TV...
Zapečené cibule plnené mäsom
Tento recept mi pripomenul časopis Dobré jedlo a veruže som ho už dávno nerobila. Ale mala som...
Tekvicový cheesecake s bielou čokoládou
Cesto: V miske vymiešame zo surovín tuhé cesto. Tortovú formu vymastíme maslom a rovnomerne ju vystelieme cestom, aby okraje...