
Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Zeleninový koláč
Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...

Vtáčence v hniezde
Nepokladám tento recept za vtip, alebo znevažovanie jedla. keď som to uvidela na nete, ...

Seitan na ázijský spôsob
Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody...

Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šošovica, špenát a tekvica sa skvelo hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

Losos s dusenou zeleninkou a pečenými zemiakmi
Filety z lososa si krátko opečieme na roztopenom masle, pri opečení si ho osolíme :) zemiačky...

Brokolicový „kuskus“ s pečenou zeleninou a kozím syrom
K horúcej rozmixovanej brokolici pokvapkanej výrazným dresingom sa hodí medová zeleninka. A ešte svieži syr, ...

Šalát Lahoda
Tento šalát som "vykreovala" na také príjemnopokľudné "popapkávanie si" napr. pri sledovaní obľúbeného programu v telke,...

Losos v sezame
Sezamové semienka osmažíme na panvici BEZ oleja kým nezhnednú . Vyberieme a dáme ich...

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Mäsová roláda s hríbmi
V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou,...

Zapekané kapsičky so špenátom a špargľou
Spojila som sezónne suroviny dokopy a toto sa mi z toho podarilo :)

Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...

Medový boncík s karí ryžou
Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre. ospravedlňujem...

Kura na zemiakovej babe
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a vymačkáme s ných šťavu, pridáme osmaženú slaninu na...

Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré
Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno nasekáme šalotku, koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny a zamiešame.

Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...

Ham and eggs s jadrovníkmi paprík
Netuším kedy Vy, ale ja som ho po prvýraz jedol okolo roku 1963 v rýchliku „Tatran“ počas cesty do bratislavskej La Franconi....

Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter
Velmi jemny pecenovy krem si mozu dovolit jest aj ti, ktori sa sa snazia zdravo stravovat...

Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom
Manžel má rád tieto závitky s jablkami a fetou, keďže je však sezóna rebarbory, recept...

File so pstruha sa sparenou zeleninkou
Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.

Pišot Detí vetra
V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami...

Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...

Bavorský syrový šalát
Syr a salámu nakrájame na plátky a tie potom na väčšie štvorčeky, pridáme tenké kolieska nakrájanej...

Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...

Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....