
Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...

Kuracia veža prekladaná baklažánom
Uhorku umyjeme osušíme a na hrubšom strúhadle nastrúhame na rezančeky. Pridáme smotanu a korenie tzatziky, ...

Kapustové karamelky
Najprv uvaríme cestoviny, najlepšie sú domáce fliačky. Na oleji skaramelizujeme cukor, necháme ho...

Baklažánová zmes so špaldovými cestovinami
Mali sme doma baklažán. Výborné zeleninové jedlo spolu so špaldovými špirálkami....

Pšeno so špenátom a tavenýrom
Len jednoduchý pokrm, na ktorý azda ani netreba recept. A predsa ho pridávame.

(Ne)bryndzové (ne)halušky
keď nemáte doma ani bryndzu ani muku a vonku fakt leje, je čas improvizovať :) nieže by...

Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...

Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...

Pečená plnená paprika
Ryžu si klasicky uvaríme, baklažán nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, ogrilujeme nasucho v...

Biele tofu a lá syr
Tip na jednoduchú, chutnú a zdravú studenú večeru. Inšpirovalo ma to, keď sme doma...

Pečený okúň zo stredozemného mora s bylinkami
Nemal som v úmysle prezentovať tento rcp, tak pripravujem i našeho pstruha, ale niekomu z...

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej...

Zubáč na kukuričnom kuskuse
Dá sa to aj bez lepku – vymýšľať a variť jedlá, z ktorých sa zrodí chutné, pestré pohostenie, aj...

Mäsová štrúdľa s hríbovou omáčkou
Z múky, oleja, trochy soli a vlažnej vody vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte...

Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...

Segedínsky guláš s kôprom
Vyborný chuťou, proste letný segedínsky guláš. tento recept som nefotila.

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

Pšenovníky
Pšeno je možné zaradiť do nášho jedálneho lístka aj v takejto sladkej a jednoduchej podobe.

Pestrý ovocný šalát s avokádovo-acidkovým dipom
V tomto teple veľa nevarím. Na zahnatie hladu som VYMYSLELA ovocný šalátik, v ktorom sú...

Špekáčiky na čiernom pive
Tento recept sme si vypožičali od bratov Čechov, je to populárna krčmárska/sedliacka mňamka. Hlavne kvôli...

Šalát z červenej repy, vlašských orechov, hrozna a chrenu
Recept od <a href="http://www. marekmraz. com/" target="_blank">Mareka Mráza</a>

Zeleninka s dipom aneb Niečo do pusy
Dnes na večeru som mala chuť na niečo zdravé, rýchle a ľahké :)) A toto vzniklo...

Prekladaná zeleninka
Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,...