Hríbová polievka
Hríbová polievka

Vianočná krémová hríbová polievka

rimm - bez fotkyrimm, 25. decembra 2022

Tento recept je veľmi jednoduchý a polievka mi veľmi chuti. Za to vďačím mojej ex-svokre.

6
porcií
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrsť
1 ks veľká
3 strúčiky
2-3 ks
5 ks
7 ks
3-5 ks
podľa chuti
500 ml
5 PL
2 l




Postup

  1. 1

    Namočíme hríby (za hrsť) do vody aspoň hodinu vopred a potom ich prepláchneme čistou vodou. Niekto 3x ja len 1 raz.

  2. 2

    Dáme variť vodu, osolíme ju, pridáme korenie, bobkový list, cibuľu a cesnak. Niekedy dám aj šošovicu.

  3. 3

    Po cca 15 minutách pridáme hríby a necháme variť. Keď je cibuľa mäkká vyberieme ju s cesnakom a koreninami.

  4. 4

    Nechám prevreť a zalejem smotanou. Pridám dve - tri sušené slivky.

  5. 5

    Zatrepem zátrepkou z hladkej múky. Necháme povariť, ale pozor, aby neušla z hrnca :D.

  6. 6

    Následne podávame s chlebíkom.

Diskusia k receptu

mirop
preplachovanim hub a vyliatim vody, v ktorej boli namocene prides o velku cast ich chuti...
evanaaa
@mirop , ale raz ich treba opláchnuť, viem ako u nás, každú chvíľu treba utierať prach a keď sa tie hríby niekoľko dní sušia aj na ne napadá, takže tú prvú vodu zlejem hneď po opláchnutí a potom už druhú nechávam a použijem do varenia.
1x rimm
mirop
@evanaaa (26.12.2022 18:49)

vobec netreba... huby pred pokrajanim na susenie ocistim, susim podla pocasia vonku alebo dnu, suche uzavriem do flias... prachcako ho vnimas ty je vsade... na tanieri na ktory si das jedlo, v pohari z ktoreho pijes... nepodlehal by som panike




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia