
Čulnot chamin
Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme,...

Rýchly losos
Na olivovom oleji opiecť mladú cibuľku /alebo šalotku/, pridať cesnak. Po chvíli pridať plátky lososa...

Pečené zemiaky
Zemiaky umyjeme a predvaríme, lebo by sa dlho robili, uvarené prekrojíme po dĺžke, vyhĺbime do nich jamky...

Plnené zemiaky pečené v alobale
Umyté zemiaky v šupke vidličkou pár razy pichneme a každý zabalíme do alobalu. Pečieme na 200...

Šopák podľa mňa ČERNOBOG
Šopský šalát milujem a často som si ho robievala. Odrazu však začal byť problém so syrom...

Plnený zubáč
Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z...

Žltý šalát
Samé žlté suroviny - strúhaný syr, ananás, kukurica, to všetko zmiešané s jogurtom a...

Šišky (kreple)
Deti (a manžel) ma uprosíkali, aby som im napiekla domáce šišky. Nie som kamoška s...

Pivné párky
párky rozrežeme na polovice a každú polovicu nakrájame na ježka. opečíme na oleji z oboch...

Pražma na zelenine
Vypitvané pražmy očistíme od zvyšných šupín. Osolíme a okoreníme z každej strany aj vnútri, kam vložíme...

Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...

Perkelt s kuracími budzogánikmi na zelenine
Výraz „kuracie budzogániky“ som odkopíroval od mojich Čvorgľov „Bľižňakoch“, krátko na to kedy sa „vy-odkopali” z...

Morčacie mäso so zázvorom
Umyté rezne naklepeme, posypeme mletým zázvorom podľa chuti a borievkami a upečieme v horúcom tuku...

Kuracie krídelká Sníčkovanie
S týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala...

Šalát ´samé mäso´
Bez mäsa si neviem predstaviť život a bielkovinové jedlá mám najradšej. Radšej budem bez chleba ako...

Mini bifteky
Videla som niekde v pošte na nete malinké bifteky, servírované na rožkoch, na vrchu ozdobené....

Zemiaky, kuriatka a šalotka s omáčkou z červeného vína
Pripravíme si všetky suroviny. Vyberáme čo najmenšie zemiaky a dôkladne ich umyjeme. Šalotku som mala...

Tortička z cukety
Zvýšila sa nám veľká cuketa od leta. Škoda vyhodiť, tak prečo nevyskúšať niečo zaujímavé...

Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme uvarenými nasekanými vajcami, nastrúhaným syrom,...

Lesso - talianske sedliacke hody
Toto jedlo by si vyslúžilo nemecký prívlastok" EINTOPF"- je to naozaj jedlo z jedného hrnca. Má...

Tofu ICHI
Tofu, sóju, hydinové prsia beriem ako masu bez farby, chute, zápachu, ktorá...

Môj jablkový koláč
Najskôr som chcela robiť mrežovník, ale ten sa mi až tak nepáčil. V hlave...

Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

Závitky s lososom v bádenskej omáčke
Lazaňové pláty uvaríme v osolenej vode. Lososa nakrájame na tenké plátky, posolíme. Mangold (špenát)...

Lístkové rolky s kapustovo-syrovou plnkou
Čínsku kapustu nakrájame na drobné kocky a nasolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do štvorca. Vykrojíme dvanásť štvorcov.

Jelenie filety pod jablkovou perinou
Plátky slaniny opečieme a odložíme, mäso osolíme, okoreníme, obalíme v múke a vložíme z...

Karfiolovo-zemiaková panvica
Zeleninové jedlo jemnej, zľahka korenistej chuti. Rýchlo pripravené, rýchlo odfotené a rýchlo zjedené...

Štipľavý zeleninový šalát s celozrnnou bagetkou
Na trhoch nám to začína žiť, rajčinky, papriky, cibuľky a iná zeleninka sa na...