Foto: paploska
Šalátová sezóna začala, medvedí cesnak u nás ešte nie je, a tak využívam chutný baby špenát. A aby ste nemali pocit, že je to Zobraziť celý popisŠalátová sezóna začala, medvedí cesnak u nás ešte nie je, a tak využívam chutný baby špenát. A aby ste nemali pocit, že je to veľmi light, pridávam aj opraženú domácu "addidasku" :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Červenú papriku, olúpanú uhorku, cibuľku a paradajky v oleji pokrájame na drobno.
-
2
Špenát vložíme na 30 sekúnd do vriacej vody. Ak ho máte radi, pridajte pokojne aj 4 hrste. Vajcia uvaríme na tvrdo a opečieme pokrájanú slaninku. Ak máte čerstvú domácu slaninku, môžete ju pridať do šalátu čerstvú. Je to "lakocinka" .
-
3
K zelenine pridáme sparený špenát, olivový olej alebo ten zo sušených paradajok, čerstvo mleté korenie a redukciu balzamico. Vo finále šalát osolíme, naaranžujeme na tanier, obložíme vajíčkom a slaninkou. Dobrú chuť.
*****
jedine v tom prípade by som to tak robila, ak by som celý šalát podávala ako "teplý šalát" a to pre mňa znamená, že všetky ingrediencie v ňom musia byť teplé.