Jarný šalát s baby špenátom a slaninkou

paploska - fotkapaploska, 26. marca 2014
Jarný šalát s baby špenátom a slaninkou
Foto: paploska

Šalátová sezóna začala, medvedí cesnak u nás ešte nie je, a tak využívam chutný baby špenát. A aby ste nemali pocit, že je to Zobraziť celý popisŠalátová sezóna začala, medvedí cesnak u nás ešte nie je, a tak využívam chutný baby špenát. A aby ste nemali pocit, že je to veľmi light, pridávam aj opraženú domácu "addidasku" :-)

2
porcie
15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrste
1 ks
polovica
1 ks
10 ks
6 ks
4 tenké plátky
3 ks




Postup

  1. 1

    Červenú papriku, olúpanú uhorku, cibuľku a paradajky v oleji pokrájame na drobno.

    Jarný šalát s baby špenátom a slaninkou  - obrázok 1
  2. 2

    Špenát vložíme na 30 sekúnd do vriacej vody. Ak ho máte radi, pridajte pokojne aj 4 hrste. Vajcia uvaríme na tvrdo a opečieme pokrájanú slaninku. Ak máte čerstvú domácu slaninku, môžete ju pridať do šalátu čerstvú. Je to "lakocinka" .

    Jarný šalát s baby špenátom a slaninkou  - obrázok 2
  3. 3

    K zelenine pridáme sparený špenát, olivový olej alebo ten zo sušených paradajok, čerstvo mleté korenie a redukciu balzamico. Vo finále šalát osolíme, naaranžujeme na tanier, obložíme vajíčkom a slaninkou. Dobrú chuť.

    Jarný šalát s baby špenátom a slaninkou  - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
no ci pana...aj podla mojho gusta,vyzera vyborne a vies Ty co,mila @paploska ?...,ja ho spravim dnes z cerstvej zihlavy,akurat som ju vcera na zahradke naskubala...a mam veceru, dakujem:-)
pusta
výborný šalát, s redukciou balsamica super (y)
*****
pusta
@paploska , ja by som osobne nesparovala baby špenát, on je výborný a lahodný taký ako je, teda v surovom stave, ber to však s rezervou len ako môj názor, nič viac.:-)
jedine v tom prípade by som to tak robila, ak by som celý šalát podávala ako "teplý šalát" a to pre mňa znamená, že všetky ingrediencie v ňom musia byť teplé.
afataga
jaj no ved mi ta tvoja fotka skoro vytiahla oci z hlavy :-) parada, nenapadlo ma nikdy dat susene paradajky do salatu, ale vajce na tvrdo ja moc nemusim, vykompenzovala by som ho duplovanou slaninou :-)
paploska
@kukulienka je to taký jednoducháč, ale poteší :-) @marianne zas hviezdiš :-) u nás zatiaľ len žltá tráva, ale máš celkom dobrý nápad. @pusta sme na tom rovnako, len toto nie je špenát o záhrady, tak som ho sparila, inak pôvodne som si myslela, že kupujem polníček, s ním je ten šalát výborný a keď sa vám podarí pridať aj rukolu - mňam :-) @aftaga je to taká rýchla záchrana v práci a skvele funguje, ja ich dávam aj na obyčajný chlieb s maslom, výborné. teda tie sušené paradajky by som dokázala zjesť len tak na posedenie :- ) a už som objavila aj bez oleja...
marianne
@paploska ked som mala polovicu zjedenu,tak ma napadlo,ze som aj fotku mohla dat:-D....,ale poviem Ti s tou zihlavou paraaaada.Akurat som dojedla,ze Ti musim hned napisat:-)) pre mna fantasticke,mala som len s varenym vajickom,bez slaninky...zajtra urobim duplu,zihlavy mam dost:-))) bude aj foto :-)
afataga
netusim, ale odpustam ti :-) ale totok si nezvykaj :-)
gubics
Ja som zasiala na jeseň špenát a synovec mi hovoril, že je už krásne veľký. Tak hneď budem mať čerstvý zo záhrady.(Ja som tam ešte toho roku nebola lebo som bola cez zimu u dcéry).
mariamka
az mi slinky tecu, sa priznaj, ze aj si svetlo mala predplatene :) inak ja tiez to "light" rada kamuflujem "adidaskou" :)) @marianne neveris cely den patram ako zuzitkovat tu "koprivu",, netrap nas, daj recept " :))
kukulienka71
Už som ho mala robiť skôr, je fajt vynikajúci. Aj malej chutil. Miesto špenátu som mala medvedí cesnak a údené ešte od sviatkov. Vajcia boli vo forme praženice. Ďakujem pekne, @paploska






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia