Zapečené zemiaky a la Lasagne
Tento recept sa mi prisnil. Ale vážne. Hneď na druhý deň som ho pripravil v...
Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami
Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v...
Živánska s kaprom
Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...
Plnená haruľa - baba
zemiaky a cibulu nastruhame na jemno, pridáme múku, vajíčko (nemusí byť), majorán, soľ,...
Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát
Včera mi odišla manželka na 4 dni preč a nechala mi 100€ na pitie a ani cent...
Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...
Miešané vajíčka s hlivou a hráškom
Odkedy som začala cvičiť, snažím sa aj zdravo stravovať. Nie je to vždy ľahké a...
Inovecká saláma s paprikou a cibuľkou
Papriku nakrájame na jemné julienne pásiky a cibuľku na malé kocky. Pečivo natrieme horčicou, poukladáme...
Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...
Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej
Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.
Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami
Populárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My...
Kapor v pivnom cestíčku
Tento recept nerobievam často ale je dobrý. Dúfam že sa nájdu taký čo sa im tiež bude...
Jednoduchá indická basmati ryža s mrkvou a hrozienkami
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Jednoduchá indická basmati ryža s mrkvou a hrozienkami, ktorú môžete podávať ako prílohu k mäsu či zelenine pripravenej na indický spôsob....
Strapatá haruľka
Zemiaky nastrúhame na hrubé rezance, primiešame k nim müsli s ovocím.
Plukovnícky guláš
Tento recept som počul v Rádiu Slovensko1. Máme ho veľmi radi a je veľmi jednoduchý...
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...
Mušle sv.Jakuba s rezancami a hubami
Telo mušle osušíme papierovým obrúskom, opečieme na troške oleja z oboch strán a osolíme.
Kelovo-zemiaková polievka s klobásou
Počas chladnejších dní skvelo zahreje porcia domácej polievky. Naša kelovo-zemiaková polievka s mangalicovou klobáskou je rýchlo...
Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...
Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...
Korenený hermelín
hermelin prekrojime vydlabeme a zmiesame s roztlacenym cesnakom, dame tam ja stiplavu papriku ale s tou opatrne...
Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....
Šalát z pečeného baklažánu a prosciutto crudo
Na dnešnú večeru som pripravila šalát z pečeného baklažánu, prosciutto crudo a vajec varených na...
Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.
Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino
Jednoduché, rýchle, chutné. Na obrázku je záber porcie, kde som pridal aj sušené...