
Chlebová míchanice
A zde mám ještě jeden obyčejný, rychlý a chutný recept, když Vám zbude chleba...

Avokádo plnené krevetami
S malymi obmenami je to nase velmi oblubene predjedlo. Avokado a krevety spolu pekne harmonizuju a...

Thajská polievka s lososom podľa Júlie a Petra Hečkovcov
Legendárne súrodenecké duo Júlia a Peter Hečkovci spolu naspievalo množstvo známych hitov. Na pódiu im to...

Placky zo zemiakovej slamy a ovčieho syra
Zemiakové placky, haruľa i šarišské „naľešňiki” v chutnej úprave od výmyslu sveta. Kto by ich...

Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

Miešaný šalát s kačacím mäskom a mangom
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Jemná omeleta so sušenými paradajkami a cesnakovo-syrovou náplňou
Jde o momentální nápad po silvestrovském občerstvení - v lednici zbyla jí česnekovo-sýrová pomazánka (u nás pod...

Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou
Nastalo obdobie pôstu, tak som skúsila tento posúch a chutil :-)

Zaúdené zemiaky s mozzarellou a mrkvičkou
Rozmýšľala som čo s údeným tofu a na koniec z neho vznikol tento chutný recept, ktorý...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Zapekané vrtuľky
Milujem cestoviny asi najviac zo všetkého a toto je môj obľúbený, veľmi chutný a šťavnatý recept....

Pečený pstruh a zemiaky
Zemiaky dáme piecť na spôsob živánskej: zemiaky nakrájame na kolieska môžu byť aj v šupke cibuľu nakrájame...

Kuracie prsia plnené Manou a obalené v parmskej šunke
Tento recept je nenáročný na prípravu a napriek tomu ho môžete bez obáv ponúknuť aj pri slávnostnej...

Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke
Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená, u nás je veľmi obľúbená.

Hubové šatôčky na zeleninovom ragú
Zemiaky uvaríme, zomelieme, pridáme soľ, vajce a múku. Vyformujeme cesto, rozvaľkáme, ...

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami
Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...

Ryžový nákyp s bobuľovým ovocím a mandľami
Tradičné sladké jedlo ako od mamky či babky sme tentokrát trochu obmenili. Náš ryžový nákyp s...

Kuracie karí na pakistansky spôsob
Kurča očistíme, stiahneme z kože a nasekáme na menšie porcie. Dáme marinovať do pripravenej marinády...

Inovecká saláma s paprikou a cibuľkou
Papriku nakrájame na jemné julienne pásiky a cibuľku na malé kocky. Pečivo natrieme horčicou, poukladáme...

Sladko-páliva ryža s vôňou orientu
Milujem odvážne kombinácie, rýchle varenie a odvahu.

Panenka – Čermeľ – so zelerovohubovou omáčkou
„Inkvizičný senát“ na Varecha. sk ma pre takto upraveného bravčového „zajačika“ asi poženie pred súd svojej prísnej...

Havajské rande podľa Petra Bažíka
Ako vznikol tento recept a jeho exotický názov, nám v tomto videu prezradí spevák Peter Bažík....

Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

Lahôdkové fašírky z tresky v zemiakoch
K tejto pochúťke som sa dostal čírou náhodou, sledovaním putovania zvedavých gurmánov a kuchárov aj po...

Zapečené makaróny Vida Karola
Recept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho,...

Domáci chlieb
V dedine kde byvam mám cestu do obchodu bez chodníka, aby sme nemuseli ryskovať tak sme...

Zemiakovo-bryndzové a slivkovo-nutellové pirohy
Takto robíme pirohy my (klasické) a slivkovo-nutelové mali premiéru, kedže som slivkovú nutelu robila včera prvý...

Rukolovo-špenátová polievka
Svieža, zelená, ľahká polievka z čerstvých listov rukoly, špenátu a zeleniny. Ako ideálna...

Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...