
Baklažánové a cuketové lodičky podľa herečky Bibiany Ondrejkovej
Svoje obľúbené zdravé a chutné jedlo, ako stvorené na udržanie štíhlej línie, nám pripravila herečka...

Pečené chvosty homára s romain šalátom
Na slávnostný obed som tentoraz pripravil jedlo finančne „náročnešie“. No veď ale peniaze si hen do...

Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus...

Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...

Štefanská kapusta
Takto nám vždy na Štefana pripraví kamarát kapustu a už je aj na našom jedálnom lístku

Jarný šalát s baby špenátom a slaninkou
Šalátová sezóna začala, medvedí cesnak u nás ešte nie je, a tak využívam chutný baby...

Originálna pletená syrová pizza z celozrnnej špaldovej múky
Mate radi pizzu? Tak tento recept si zamilujete. Nielen, že je originálna, ešte je...

Teplý šalát zo strukovej fazuľky
Takto pripravenú fazuľku je možné použiť ako teplý šalát, ale aj ako chutnú prílohu k rôzne pripraveným mäsám....

Plnené králičie karé a palacinkové mešce
Karé z králika je najjemnejšie mäsko. Vždy, keď máme králikov, karé vyrežem a pripravím...

Celozrnné cestoviny s nivovou omáčkou
Tento recept je z časopisu diabetik, náhodou som si ho kúpila a bol tam tento výborny a rychlý...

Šalát z quinoy a sójových luskov edamame
Pre zaujímavosť: quinoa (obilnina) a edamame (zelené sójové bôby) k sebe nerozlučne patria. Obe potraviny obsahujú...

Hríbikové rizoto
Umytú a osušenú ryžu uvaríme. Namočene sušené hríby scedíme z vody (stačí namočiť pol hodiny pred...

Pecúšky
Zemiaky milujem a keď som tu nedávno naďabila na jeden recept z nich, prišlo mi ľúto,...

Cviklová polievka
Myslíte si, že by Vám cviklová polievka určite nechutila? Aj ja som si to myslela ale...

Zapekané kuracie prsia v lístkovom ceste s tzatziki omáčkou
Tento recept som si vymyslela z toho čom som doma našla :-)

Bezlepkový šalát s brokolicou
Bezlepkové penne aj brokolicu uvaríme v slanej vode. Brokolicu po uvarení rýchlo schladíme studenou vodou, ...

Pečené červené paradajky s omáčkou
Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom...

Ryba na nedeľu
Upravenú porciu lososa osolíme, okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou. Opečieme na olivovom oleji . Rybu dame do...

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami
Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...

Tvaroh s řapíkatým celerem
Svěží pochoutka v každou dobu. Množství jednotlivých surovin neuvádím, záleží na chuti každého.

Plnené palacinky na slano
Kto nemá rád palacinky? Ja síce sladké nejem veľmi často a tak si radšej pripravím túto pochúťku na...

Krém s maslovoorieškovou tekvicou
Variant s „hokkaido“ tekvicou, sa mi zapáčil od našej Kočky @tinca a neľutujem, že som...

Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

Zapekaná brokolica s mandličkami
Z mojich casopisovych vystrizkov, urobila som si z nich taku riadnu kucharsku knihu, velmi rada sa...

Plněné olihně (kalamáry) s rajčatovou omáčkou
Miluji mořské plody a ráda ochutnávám hlavně na dovolené u moře různé úpravy. Moje recepty najdete...

Tagliatelle z lasagní s gorgonzolovou omáčkou
Chcel som použiť cestoviny tagliatelle, no doma som práve žiadne nemal. Keďže som videl Jamesa...

Zubáč s chorizo-rajčinovou marmeládou
Marmeláda: Chorizo, sušené rajčiny a cibuľu nakrájame na rovnaké drobné kocky. Na oleji postupne restujeme...