Koňakové pečienky v zemiakovej placke
Vladimír Greguška
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 1. novembra 2011
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 1. novembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky postrúhame najemno spolu s cesnakom, pridáme vajcia, múku, majorán, osolíme a okoreníme. Z takto pripraveného cesta urobíme placky.
- 2
Príprava mäsa: na cibuľke orestujeme očistené a umyté pečienky. Pred dokončením osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a červenú papriku. Takto pripravené pečienky zrolujeme do pripravenej placky, prelejeme omáčkou, ozdobíme a podávame.
- 3
Príprava omáčky: vo vlažnej vode rozmiešame Demi Glace, privedieme do varu. Pridáme smotanu, karamel a pred koncom Soberano.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Urobím príležitostne, len omáčku si budem musieť prispôsobiť (neviem totiž, čo je to demi glace - ja predpokladám, že nejaký zápražkový základ?)
demi glace je bud "zakladna hneda omacka v prasku", alebo neskutocne chutny a silny hovadzi alebo telaci vyvar z v trube pecenych hovadzich(telacich) kosti, korenovej zeleniny, korenia podla chute, redukovane kludne az do sirupovej konzistencie ci dokonca gelovej. Po nete bude receptov viac. Je to inak zalezitost na par hodin, takze na doma sa pozri skor pre nejakom jednoduchsom recepte, sice nebude vyvar az tak "plny", ale bohato postaci. Kocky a gurmanske prasky z metra rozhodne za demi glace nepovazujem.