Koňakové pečienky v zemiakovej placke

Vladimír Greguška
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 1. novembra 2011
Koňakové pečienky v zemiakovej placke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
5 strúčikov
2 ks
4 PL
Suroviny na omáčku:
20 g
200 ml
40 ml
40 ml
40 ml




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky postrúhame najemno spolu s cesnakom, pridáme vajcia, múku, majorán, osolíme a okoreníme. Z takto pripraveného cesta urobíme placky.

  2. 2

    Príprava mäsa: na cibuľke orestujeme očistené a umyté pečienky. Pred dokončením osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a červenú papriku. Takto pripravené pečienky zrolujeme do pripravenej placky, prelejeme omáčkou, ozdobíme a podávame.

  3. 3

    Príprava omáčky: vo vlažnej vode rozmiešame Demi Glace, privedieme do varu. Pridáme smotanu, karamel a pred koncom Soberano.

Diskusia k receptu

tinca
no ja som myslela,že tým koňakom budú oflambované tie pečienky a on je v tej omáčke
garanco
To vyzerá na chutný recept!
Urobím príležitostne, len omáčku si budem musieť prispôsobiť (neviem totiž, čo je to demi glace - ja predpokladám, že nejaký zápražkový základ?)
grandma
Recept sa mi páči, tiež neviem čo je demi glace.
jurajko2o
@garanco
demi glace je bud "zakladna hneda omacka v prasku", alebo neskutocne chutny a silny hovadzi alebo telaci vyvar z v trube pecenych hovadzich(telacich) kosti, korenovej zeleniny, korenia podla chute, redukovane kludne az do sirupovej konzistencie ci dokonca gelovej. Po nete bude receptov viac. Je to inak zalezitost na par hodin, takze na doma sa pozri skor pre nejakom jednoduchsom recepte, sice nebude vyvar az tak "plny", ale bohato postaci. Kocky a gurmanske prasky z metra rozhodne za demi glace nepovazujem.
hubata
Doma ani nemám toľko kostí, aby som mohla z nich robiť demi glace a míňať toľko elektriky na ich pečenie. Takže tam nebude ani demi glace, ani soberano (ani to neviem čo je) a musí to byť aj tak dobré!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia