Foto: alena45
V jeden večer som sa rozhodla vyskúšať kvaku na viac spôsobov, a využiť všetku zeleninu, ktorú som si zo záhrady doniesla.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mladú zeleninu umyjeme, nešúpeme a pokrájame na štvrťky, Vložíme do pekáča, posolíme, posypeme troškou cukru, pokvapkáme olejom a šťavou z pol citróna, zľahka premiešame, rovnomerne rozložíme a nakoniec pokladieme lístky mäty. Zakryjeme alobalom alebo pokrývkou a dusíme v rúre na 200 stupňov cca 35 minút.
-
2
Toto jedlo má veľa variácií, od použitia cesnaku, šalotky, rôznych druhov byliniek, až po dokončenie jedla niektorým zo syrov, napríklad výborným kozím syrom alebo mozzarellou. Nám chutilo aj v tej najjednoduchšej podobe, lebo mladá zelenina je lahodnejšia, ako bude v jeseni.
- 3
Hranolčeky s parmezánom, aj toto dusené s cviklou som piekla naraz v rúre v dvoch menších pekáčoch. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Přidávám se ke Katce, vypadají moc dobře tvá jídla z kvaky, hned bych si dala říct! Ali, podobá se kvaka chutí kalerábu /kedlubně/? Ještě jsem neměla tu čest ochutnat. Jeden se pořád učí. Přeji krásný den všem!!
Teším sa, že tiež pridáš nejaký recept, lebo na jeseň sa chystám na novú úrodu.
deti som zavolala na kvakové variácie, ale prišli len s podmienkou, že bude aj nejaké mäso.