
Marinované sójové rezance
Do vody dáme solčanku, sójovú omáčku a mletú rascu. V tejto uvaríme sójové rezance...

Plnený hermelín
Tento recept varil Stefan Dvorsky v relacii Bez servitky pod nazvom "Plneny Ancias" je to mnamka ako...

Chtelnické fašiangové šišky
Tieto šišky robievala moja svokra, žiaden zázrak rýchle a chutné. Našim vnúčikom chutia, len...

Kuracie prsičká pod hríbovou perinou
Na nedeľný obed som chcela vypražiť plnené kuracie prsia..... ale náš tatino priniesol z hory...

Krevety s jogurtovým dresingom
Z olivového oleja, nasekaného koriandra a nastrúhaného zázvoru si pripravíme marinádu. Krevety do nej vložíme...

Zeleninová polievka s kurkumou a citrónovou kôrou
Zeleninku, ktorú musíme si očistíme a nakrájame na menšie kusy, okrem cuketky, kde necháme...

Hovädzia sviečková s kokosom
Hovädziu sviečkovú nakrájame na tenké plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Papriku...

Plnený baklažán
Baklažán naplnený zapečený v rúre, svieže letné jedlo podávané jednoducho s chlebom, prípadne varenými zemiakmi....

Vyprážaná husacia pečeň s hríbovým rizotom
Husaciu pečeň osolíme, okoreníme, obalíme v trojobale a vypražíme. Na plátky nakrájaný cesnak opečieme...

Rizoto z hovädzieho srdca, šampiňónov a z mascarpone
Mám šťastie na dobrých susedov:-) Či už na Slovensku, vo Francúzsku alebo v Maďarsku, kde...

Šťavnaté rezne
Tento recept mám od mojej susedky, ona ho našla v nejakom časopise. Je výborný a...

Soté à la co zahrada dala s kuracím mäsom
Kedže som milovník "omáčkoidných" a "babravých" záležitostí na tanieri, tak som si musela nájsť alternatívu mojich...

Pečené kuracie stehná so smotanou a s bryndzou
Zapekané kuracie stehná na smotane s bryndzou a cesnakom. Prílohou je ryžou s kapiou.

Pappardelle s fazuľou, mrkvou a slaninkou, parmezánom
Na panvici orestujeme cibuľu, cesnak a pokrájanú slaninu. Pridáme mrkvu, fazuľu, pasírované paradajky,...

Kuracie roládky so slaninkou a kari omáčkou z parného hrnca
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme oregano, a na každý plát...

Špenátové palačinky s náplní
Množství surovin na plačinky neznám, dělám silně odhadem. Vejce, mléko (někdy i jen...

Kaša zo sladkých zemiakov a asparagus s cibuľou
Nieje na tom nič zložité alebo nové ale je to veľmi príjemné a chutné jedľo na ľahký...

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...

Šošovica s quinoou
Zohrejeme olej vo veľkom hrnci a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme nakrájanú stonku zeleru,...

Raw kašička verzus detská výživa trochu inak
Zdravie našich detí ( i to naše) môžme do značnej miery ovplyvniť už v mladom veku...

Bezlepkové dukátové buchtičky
Tento recept som našla na Korzar. sme. sk. Je tam napísaná bezlepková múka, ja som...

Čínske rezance so štipkou (aj bez) fantázie
Recept som našla v časopise. Pôvodne v ňom bolo zopár maličkostí, no ja som niečo...

Stará dobrá klasika
Klasicky natrieme chllebík masťou, na to potrieme horčicou kremžskou, alebo obyčajnou, kto ako ...

Lodičky na smotane
Recept mam do môjho znameho architekta Vlada je jednoduchy a relativne rychly

Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami.

Banana bread/banánový chlebík
Banana bread alebo po slovensky banánový chlebík je jeden z mojich obľúbených fitness receptov. Príprava nie...

Cestovinové rizoto s skaramelizovanou cibuľou a plesňovým syrom
Originál tohoto receptíka mám z jednej kuchárskej knižky s názvom "Těstoviny" a je to jeden z našich...

Kuřecí křidýlka v pikantním těstíčku
Křidýlka rozdělíme na 3 díly, špičky použijeme na vývar, další část třeba upečeme nebo použijeme...

Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...

Zapekaný karfiol
Nielen mäsom je človek živý. Minimálne jeden deň v týždni máme zeleninové jedlo.

Cuketovo- fazuľkové placky s kyslou smotanou
všetky suroviny postruhame, dame do väčšiej misy, kde pridame celozrnu pšeničnu muku, korenie , sol , majoranka+vajcia,...