Bazalková zemiaková kaša

jenni - fotkajenni, 7. júna 2014
Bazalková zemiaková kaša
Foto: jenni

Recept jednoduchý, ale za to chutný a ozvláštni klasickú zemiakovú kašu a bude to niečo nové a možno trochu netradičné, verím že vám zachutí. Zobraziť celý popisRecept jednoduchý, ale za to chutný a ozvláštni klasickú zemiakovú kašu a bude to niečo nové a možno trochu netradičné, verím že vám zachutí. :)

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5-6 ks (stredne veľké)
 podľa potreby
2 strúčiky
5 ks lístkov
1 pl
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky si ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a varíme ich v mierne osolenej vode, pokým nezmäknú. Vodu z uvarených zemiakov zlejeme.

  2. 2

    K zemiakom pridáme rastlinné mlieko (nemusí byť teplé, aspoň aby bolo vlažné), prelisovaný cesnak a lístky bazalky. Mlieko pridajte podľa toľko, akú hustú, či riedku chcete mať kašu. Všetko ešte osolíme, môžete pridať aj štipku čierneho mletého korenia.

  3. 3

    Všetko spolu zmixujeme tyčovým mixérom do hladka a pridáme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a premiešame. Hotovú kašu môžete dozdobiť lístkami čerstvej bazalky. K zemiakovej kaši som podávala marinované a opečené údené tofu.

Diskusia k receptu

jozka2
velmi dobre si navarila,len by som chcela podotknut,mlieko ci smotana do kase musi ist horuce,ma to svoj vyznam.
1x cartin




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia