Foto: jenni
Recept jednoduchý, ale za to chutný a ozvláštni klasickú zemiakovú kašu a bude to niečo nové a možno trochu netradičné, verím že vám zachutí. Zobraziť celý popisRecept jednoduchý, ale za to chutný a ozvláštni klasickú zemiakovú kašu a bude to niečo nové a možno trochu netradičné, verím že vám zachutí. :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a varíme ich v mierne osolenej vode, pokým nezmäknú. Vodu z uvarených zemiakov zlejeme.
- 2
K zemiakom pridáme rastlinné mlieko (nemusí byť teplé, aspoň aby bolo vlažné), prelisovaný cesnak a lístky bazalky. Mlieko pridajte podľa toľko, akú hustú, či riedku chcete mať kašu. Všetko ešte osolíme, môžete pridať aj štipku čierneho mletého korenia.
- 3
Všetko spolu zmixujeme tyčovým mixérom do hladka a pridáme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a premiešame. Hotovú kašu môžete dozdobiť lístkami čerstvej bazalky. K zemiakovej kaši som podávala marinované a opečené údené tofu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu