Pizza z karfiolového cesta

romso - bez fotkyromso, 27. mája 2015

Patríte k milovníkom pizze, avšak odriekate si ju práve kvôli vysokej kalorickej hodnote? Máme pre vás skvelú nízkokalorickú verziu obľúbeného talianskeho pokrmu. Vyskúšajte pizzu Zobraziť celý popisPatríte k milovníkom pizze, avšak odriekate si ju práve kvôli vysokej kalorickej hodnote? Máme pre vás skvelú nízkokalorickú verziu obľúbeného talianskeho pokrmu. Vyskúšajte pizzu z karfiolového cesta, ktorá je nenáročná na prípravu a zasýti rovnako ako originál. A čo je na tom najlepšie? Môžete si na nej pochutnať bez výčitiek svedomia.

40 minút
príprava
15-20 minút
na 210 °C

Suroviny

Cesto:
1/2 ks väčší
2 ks
100 g nastrúhaný
podľa chuti
Na pizzu:
 ako základ
podľa chuti ľubovoľné




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 210 stupňov a pripravíme si karfiolové cesto. Karfiol rozdelíme na menšie časti (stromčeky), nakrájame ich nadrobno a vložíme do misky. Pridáme vajíčka, postrúhaný syr, soľ, korenie a 1,5 lyžičky oregana. Celú zmes dôkladne premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili do homogénnej masy.

  2. 2

    Masu dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vyformujeme do tvaru kruhu. Cesto by malo byť hrubé približne 3-4 mm (pri hrubšom ceste hrozí, že aj po upečení bude vodnaté).

  3. 3

    Cesto pečieme 15-20 min, kým nebude mať na povrchu hnedastý nádych. Keď je cesto upečené, vytiahneme ho z rúry a pridáme prísady. Pizzu následne umiestnime do vrchnej časti rúry a dáme zapiecť na ďalších 10 minút. Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

dvorka
Tento recept tu už je s názvom: Bezlepková pizza z karfiolu. Je naozaj skvelá a ja ja robievam často.
baka123
Recept ma potešil, pretože som tu dlho nebola, takže si ho môžem uložiť, vyzerá super
katka78
Veru tento recept je tu už viackrát, ale nezaškodí ho pripomenúť, vždy sa nájde niekto, kto dané jedlo ešte nepozná. Ja mám síce rada klasickú pizzu, ale verím, že pre mnohých je aj takáto alternatíva prínosom, hlavne ak si na klasickej pizze nemôžu z nejakého dôvodu pochutiť. Vitaj @romso na vareche a nech sa ti darí! PS: páči sa mi aj fotka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia