Patríte k milovníkom pizze, avšak odriekate si ju práve kvôli vysokej kalorickej hodnote? Máme pre vás skvelú nízkokalorickú verziu obľúbeného talianskeho pokrmu. Vyskúšajte pizzu Zobraziť celý popisPatríte k milovníkom pizze, avšak odriekate si ju práve kvôli vysokej kalorickej hodnote? Máme pre vás skvelú nízkokalorickú verziu obľúbeného talianskeho pokrmu. Vyskúšajte pizzu z karfiolového cesta, ktorá je nenáročná na prípravu a zasýti rovnako ako originál. A čo je na tom najlepšie? Môžete si na nej pochutnať bez výčitiek svedomia.
príprava
na 210 °C
Suroviny
Cesto: | |
1/2 ks väčší |
|
2 ks |
|
100 g nastrúhaný |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Na pizzu: | |
ako základ |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti ľubovoľné |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 210 stupňov a pripravíme si karfiolové cesto. Karfiol rozdelíme na menšie časti (stromčeky), nakrájame ich nadrobno a vložíme do misky. Pridáme vajíčka, postrúhaný syr, soľ, korenie a 1,5 lyžičky oregana. Celú zmes dôkladne premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili do homogénnej masy.
- 2
Masu dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vyformujeme do tvaru kruhu. Cesto by malo byť hrubé približne 3-4 mm (pri hrubšom ceste hrozí, že aj po upečení bude vodnaté).
- 3
Cesto pečieme 15-20 min, kým nebude mať na povrchu hnedastý nádych. Keď je cesto upečené, vytiahneme ho z rúry a pridáme prísady. Pizzu následne umiestnime do vrchnej časti rúry a dáme zapiecť na ďalších 10 minút. Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
goo.gl/8fzSv6...