Marocký baklažán

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 18. mája 2013

Keď som uvidela tento baklažán, prepáčte za slovko, ale slintala som! Čím skôr som dokúpila potrebné suroviny a príprava sa mohla začať. Veeeľmi mi chutil, budem ho pripravovať už tretíkrát ;-) Aj Vy sa nechajte inšpirovať krásnymi a chutnými jedlami Markéty na tomto blogu http://www.kitchenette.cz/clanek/95-marocky-lilek

1-2
porcia

Suroviny

1 ks
 (alebo olivový)
 na ozdobu
podľa chuti
Dresing:
podľa potreby
 (alebo olivový)
 (alebo agáve, med)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán som umyla, prekrojila a opatrne nakrojila na mriežky, nasolila....

    Marocký baklažán  - obrázok 1
  2. 2

    ...hore nohami na servítke som ho nechala potiť asi 15 minút. Rezy som potrela avokádovým olejom a dala piecť do vyhriatej rúry na 200°C.

    Marocký baklažán  - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ som si pripravila dresing z vyššie uvedeným ingrediencií, opiekla sezam. Keď bol baklažán opečený a dužina zmäknutá, posypala som ho syrom a dala ešte asi na 10 minút zapiecť.

  4. 4

    Na upečený baklažán som dala lístky mäty, pokvapkala citrónom a tahinovým dresingom. Na šalát som dresing preliala tiež a celú porciu som posypala opraženými sezamovými semienkami.

    Marocký baklažán  - obrázok 4
  5. 6

    Dnes 18. 05. opäť na večeru, tentokrát som baklažán zapiekla s mozzarellou :)

    Marocký baklažán  - obrázok 6

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ďakujem všetkým za krásne komentáre. Práve si pripravujem túro večeru, grécky syr mením za mozzarellu ;-) Súhlasím, ľahká večera a úplne ideálna na teplé letné večere :-)

Pridaj komentár k receptu: