Foto: zuzananoskova
Keď som uvidela tento baklažán, prepáčte za slovko, ale slintala som! Čím skôr som dokúpila potrebné suroviny a príprava sa mohla začať. Veeeľmi mi Zobraziť celý popisKeď som uvidela tento baklažán, prepáčte za slovko, ale slintala som! Čím skôr som dokúpila potrebné suroviny a príprava sa mohla začať. Veeeľmi mi chutil, budem ho pripravovať už tretíkrát ;-) Aj Vy sa nechajte inšpirovať krásnymi a chutnými jedlami Markéty na tomto blogu http://www.kitchenette.cz/clanek/95-marocky-lilek
porcia
Suroviny
1 ks |
|
|
|
(alebo olivový) |
|
|
|
na ozdobu |
|
|
|
podľa chuti |
|
Dresing: | |
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
(alebo olivový) |
|
|
|
(alebo agáve, med) |
|
Postup
-
1
Baklažán som umyla, prekrojila a opatrne nakrojila na mriežky, nasolila....
-
2
...hore nohami na servítke som ho nechala potiť asi 15 minút. Rezy som potrela avokádovým olejom a dala piecť do vyhriatej rúry na 200°C.
-
3
Zatiaľ som si pripravila dresing z vyššie uvedeným ingrediencií, opiekla sezam. Keď bol baklažán opečený a dužina zmäknutá, posypala som ho syrom a dala ešte asi na 10 minút zapiecť.
- 4
Na upečený baklažán som dala lístky mäty, pokvapkala citrónom a tahinovým dresingom. Na šalát som dresing preliala tiež a celú porciu som posypala opraženými sezamovými semienkami.
- 6
Dnes 18. 05. opäť na večeru, tentokrát som baklažán zapiekla s mozzarellou :)
- 4
Diskusia k receptu