Fašírky z ovsených vločiek som prvýkrat robila asi ako 13 ročné možno 14 ročné dievča. To veru bolo dávno. ;-) No a tak sa Zobraziť celý popisFašírky z ovsených vločiek som prvýkrat robila asi ako 13 ročné možno 14 ročné dievča. To veru bolo dávno. ;-) No a tak sa mi zapáčili že ich teraz robím pravidelne.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |  | 
| 150 g |  | 
| 1 ks |  | 
| 2-3 strúčiky |  | 
| na dochutenie |  | 
| 3-4 PL(podľa potreby) |  | 
| 1/2 KL |  | 
| na štipku noža |  | 
| na dochutenie |  | 
| na dochutenie |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Ovsené vločky zalejeme 2 dcl uvarenej vody a necháme 30 minút odstáť. 
- 2
Potom pridáme postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať, celé vajce, mleté čierne korenie, soľ, vegetu, majorán, prelisovaný cesnak a zmiešame. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku, aby bola masa hustejšia. 
- 3
Vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji z oboch strán. Môžeme podávať so zemiakovou kašou, čerstvou zeleninou prípadne s cestovinami tak ako ja. ;-) 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Diskusia k receptu