Foto: sissi29
Fašírky z ovsených vločiek som prvýkrat robila asi ako 13 ročné možno 14 ročné dievča. To veru bolo dávno. ;-) No a tak sa Zobraziť celý popisFašírky z ovsených vločiek som prvýkrat robila asi ako 13 ročné možno 14 ročné dievča. To veru bolo dávno. ;-) No a tak sa mi zapáčili že ich teraz robím pravidelne.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
na dochutenie |
|
3-4 PL(podľa potreby) |
|
1/2 KL |
|
na štipku noža |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Ovsené vločky zalejeme 2 dcl uvarenej vody a necháme 30 minút odstáť.
- 2
Potom pridáme postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať, celé vajce, mleté čierne korenie, soľ, vegetu, majorán, prelisovaný cesnak a zmiešame. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku, aby bola masa hustejšia.
- 3
Vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji z oboch strán. Môžeme podávať so zemiakovou kašou, čerstvou zeleninou prípadne s cestovinami tak ako ja. ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu