Špaldové šišky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 17. januára 2016
Špaldové šišky (fotorecept)
Foto: rennatte

Zdravšia verzia fašiangovej dobroty

120 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
400 g
250 ml
20 g
2 PL
2 ks
50 g
Plnka:
Vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do teplého mlieka pridáme med a štipku soli, premiešame

    Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme do misy, spravíme malú jamku do ktorej vylejeme trocha teplého osladeného mlieka, rozdrobíme droždie a necháme spraviť kvások, pridáme zvyšné mlieko, žĺtka, rum, mäkké maslo, premiešame a vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.

    Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 5mm a pohárom alebo formičkou vykrojíme kolieska

    Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykrojené kolieska prikryjeme utierkou a necháme 30 minút nakysnúť

    Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do nakysnutých koliesok spravíme prstom jamku

    Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do širšej panvice, alebo kastróla dáme rozohriať masť, v ktorej šišky vypražíme z oboch strán do zlatista. Začíname pražiť zo strany, kde je jamka. Masti treba viac, aby šišky v nej plávali. Upražené ukladáme na tácku alebo plech so servítkami, aby nasiakli prebytočný tuk zo šišiek. Do jamky vychladnutej šišky dáme lyžičkou kôpku lekváru.

    Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: