Zapekané držky s kyslou smotanou
Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013

Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Vo vriacej osolenej vode uvaríme držky, ktoré potom scedíme a necháme bokom. Cibuľu nakrájame na menšie kocky, ktoré opečieme na oleji, zaprášime múkou a mletou červenou paprikou.
- 2
Po prevarení múky pridáme držky, kyslú smotanu a dochutíme soľou, cesnakom a korením. Takto pripravenú hustejšiu zmes vylejeme na plech a posypeme nastrúhaným syrom.
- 3
Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 °C na 5 minút, len aby sa zapiekol syr. Na tanieri držky ozdobíme reďkovkou, paprikou a šalátovým listom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
tak na to som zvedavý