Zapekané držky s kyslou smotanou

Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
Zapekané držky s kyslou smotanou
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
300 g
100 ml
2 strúčiky
150 g
300 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vriacej osolenej vode uvaríme držky, ktoré potom scedíme a necháme bokom. Cibuľu nakrájame na menšie kocky, ktoré opečieme na oleji, zaprášime múkou a mletou červenou paprikou.

  2. 2

    Po prevarení múky pridáme držky, kyslú smotanu a dochutíme soľou, cesnakom a korením. Takto pripravenú hustejšiu zmes vylejeme na plech a posypeme nastrúhaným syrom.

  3. 3

    Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 °C na 5 minút, len aby sa zapiekol syr. Na tanieri držky ozdobíme reďkovkou, paprikou a šalátovým listom.

Diskusia k receptu

tiginko
neviem ako to chutí, ale to servírovanie vyzerá príšerne...a tá nasekaná zvädnutá kapusta....
js9mxd
Môže to byť dobré a tiginka neberte vážne.
tiginko
sú to profesionáli a podľa toho by ich jedlá mali aj vyzerať. Samozrejme že ma nemusia brať vážne...
radox1
keby som si neprecital ze ide o držky,tak to z fotky nezistim.dalo sa to aj lepsie naservirovat.
dodo46
Šak to je jedna veľká . Čo ste nikdy neboli v Bytči ???
afataga
polovica varechacov tu ma lepsie fotky a o obsahu jedla sa radsej ani nebudem vyjadrovat, ako sa u nas hovori: v Bytči nebyť :-)
eva53
neviem čo máte proti fotke, veď je pekná , sú to predsa zapekané držky
vcelka
To je fakt sranda. Keď sú tu také typické jedlá zážitkových kuchárov - teda kde nič tu nič natanieri a roboty s tým na pol dňa... nuž sa každý obzerá radšej za bôčikom. A keď je to jednoduché, tak zase nie je dobre?