Rajčinový sen (cestoviny s domácou rajčinovou omáčkou)

luciamichalkova - fotkaluciamichalkova, 4. decembra 2013

Príprava tohto receptu mala pôvodne trvať cca hodinu. Ja som však nemala toľko času a preto som si ho upravila podľa seba. Na to, Zobraziť celý popisPríprava tohto receptu mala pôvodne trvať cca hodinu. Ja som však nemala toľko času a preto som si ho upravila podľa seba. Na to, že som to robila prvýkrát dopadol fantasticky. Dokonca mi chutil viac ako umelé paradajkové omáčky. Naozaj odporúčam :)

30 minút
príprava

Suroviny

350 g (alebo iné cestoviny)
1 kg
2 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Rajčiny varíme vo vriacej vode až kým sa od nich nezačne oddeľovať šupka, ošupíme, nakrájame na kocky a rozmixujeme. Medzitým uvaríme cestoviny.

  2. 2

    Na rozpálenú panvicu pridáme trochu olivového oleja, speníme cibuľku, pridáme rozmixované rajčiny, maslo a pretlačený cesnak. Za občasného miešania uvedieme do varu.

  3. 3

    Omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami, pridáme nakrájané cherry rajčiny a ozdobíme strúhaným alebo na kocky pokrájaným syrom. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

martinis
V zimnom období by som sa pri tomto recepte paradajkami vôbec netrápil a radšej použil konzervované, tie majú častokrát ešte lepšiu chuť než "čerstvé". Vrelo odporúčam Parioli a omáčku dochutiť štipkou cukru, bude to ešte lepšie :) Inak veľmi príjemný, jednoduchý recept, na ktorý by sa namiesto eidamu perfektne hodil parmezán, určite niekedy vyskúšaj a spoznáš ten rozdiel ;)
luciamichalkova
martinis čerstvé paradajky som použila s dôvodu, že uprednostňujem čerstvú zeleninu. Je to skôr recept typu "čo kuchyňa ponúka". Je jedno, aký syr sa použije. Každý ako má rád :) Mne napríklad parmezán moc nevyhovuje. Ale určite skúsim tvoj typ s cukrom :)
martinis
Áno, prirodzene aj ja preferujem čerstvú zeleninu, len mám pocit že šetrne spracovanými, čerstvo dozretými paradajkami na slnku urobíš svojmu telu lepšiu službu než tými decembrovými zďaleka dovezenými, ale to bol len malý tip, ako vravím, pekný recept :) Samozrejme, aj syr možno obmieňať, ak Ti najviac chutí eidam, tak nemám nijaké výhrady. Len som chcel navrhnúť, či by parmezán nepasoval viac, ale ak ho nemáš rada, tak nič. Verím, že bude chutiť aj so štipkou cukru, pekný večer prajem ;))
sisok
mna do toho nic; ale martinis ma pravdu, co sa tyka paradajok v zimnom obdobi...a cukor ti odporucal, pretoze paradajky su same o sebe kysle a cukor stisi tu kyselinu, ktora sa niekedy moze vyskytnut aj v zaludku a samozrejme aj kvoli chuti :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia