
Tarator s orechmi - Таратор с орехи
Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo...

Kaša so zelerom
Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si pripravovať...

Cuketové halušky
Keďže som mala v záhradke dobrú úrodu cukíň, rozhodla som sa pripraviť halušky z cukety.

Zapečené bravčové rezne so syrom
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme na okrajoch nakrojíme, osolíme a sprudka po oboch stranách opečieme na oleji,...

Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom
Inšpiráciu na prípravu knedlíkov mám z obalu Polenty, kde boli nazvané "Polenta Gnocchi".

Tuniak so špargľovým pyré a s citrónovo-smotanovou omáčkou
Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Očistenú bielu špargľu a uvaríme domäkka. Zemiaky...

Ryžovka – Nápik pre Bábiku a jej levočvorgľov, tentoraz aj pre švagra Luxiho
Určite ste si všimli recept – Viedenská knedľa vo forme – ktorý uverejnila Jerica. Ja som...

Šampiňóny na smotanovo-vínovej omáčke
Tento recept som si vymyslel doma, keďže mám rád rýchle a sýte jedlá, a zároveň...

Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste
Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo...

Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...

Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...

Snehový karfiol
Veľmi lacné a pritom chutné a sýte jedlo, robíme ho kedykoľvek (čo je aj každý týždeň)....

Plnený pečený pstruh
Pstruha položíme na dosku a od chrbtovej časti ho narežeme, vykostíme a vyberieme vnútornosti. Rybu osolíme,...

Toast s plesnivým (pre jazykových puritánov plesňovým) syrom
Moja najobľúbenejšia rýchla teplá večera.

Bravčový fašírko-hamburger plnený brie
Ja viem že hamburgery sa robia z hovädzieho a že sa tam nepridáva múka a vajce ale...

Husacie stehno s kapustovými knedličkami
Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred...

Jarná rolka s čerstvou rybou
Ryžový papier navlhčíme a položíme na vlhkú utierku. Rybie mäso opražíme na oleji z jednej strany...

Špargľová dobrota
Špargľu očistíme a niekoľko minút povaríme v zeleninovom vývare s maslom. Potom ju opatrne vyberieme a...

Slovenské rizoto
Tento recept pre Vás pripravila Monika, Lapetit. Toto je klasika, ktorá chutí najlepšie s kopou nastrúhaného syra a kyslou uhorkou :)...

Frikadelky s boloňskou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, korením, soľou, nakrájanou cibuľou a necháme 20 minút odležať....

Plnená roštenka v trojobale
Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a...

Kúpeľné palacinky
Jednoduchý a overený recept na úžasné palacinky, ktoré sa nelepia a netrhajú a zároveň sú vláčne...

Špagety s omáčkou
Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme mäso, a za stáleho miešania varíme do mäkka. Potom pridáme pretlak, paradajky,...

Tvarůžkové špízy
Mám ráda experimenty se sýry. Tvarůžky mám vždy k dispozici a ikdyž jsem tento recept dělala...

Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...

Gyros s tzatzikmi
Gyros: Mäso nakrájame na kocky alebo pásiky. Prisypeme gyros korenie a premiešame s olejom. Necháme...

Špagety s tuniakovými guľkami
Zostalo mi trošku paradajkovej omáčky z Buffalo krídelok, trošku som posnorila po nete a našla som...

Hovädzie so zeleninou
Tento receptík je naozaj chutný a nezvyčajná kombinácia zeleniny dodá tomu neskutočnú chuť.

Tvarohové guľky
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme...