Krupičná kaša

mecka - fotkamecka, 21. júna 2012
Krupičná kaša
Foto: mecka

vždy šikovná a chutná večera :) Moja maminka ma naučila robiť pudingy, kaše tak, že vždy dať pol vody a pol mlieka/cmaru. Myslím, že je Zobraziť celý popisvždy šikovná a chutná večera :) Moja maminka ma naučila robiť pudingy, kaše tak, že vždy dať pol vody a pol mlieka/cmaru. Myslím, že je to chutnejšie :)

4
porcie
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
0,5 l
0,5 l (alebo cmar)
2 PL
  granko; maslo; ovocie




Postup

  1. 1

    Mlieko/cmar zmiešame s vodou postavíme na sporák. Ocukríme a pridáme štipku soli. Keď je voda spolu s mliekom/cmarom horúca - nasypeme detskú krupicu. A miešame aby sa nám neurobili hrudky. Necháme prevrieť a odstavíme.

  2. 2

    Krupicu ponalievame do tanierov a ozobíme podľa chuti :) Ja som použila škoricu a čučoriedkový kompót.

Diskusia k receptu

mijaita
Ja varim kasi jenom z hrube krupice, to zase delala moje babicka . Nekdy ji udelam hustsi, tuzsi, chutna nam tak. A s jahodama i s boruvkama, uz se tesim , bude pristi tyden , diky za pripomenuti !


3sandra3
kašičku som zatiaľ nejedla s ovocím... ale páči sa mi to a tak vyskúšam.... aj s tou vodou - pol na pol....
betty21
Neviem pochopiť ten cmar, nezrazí sa, nie je to kyslé?
hannah22
tiež robím s cmarom alebo bielym jogurtom iba do krupice z kukurice.... polenta na slano..... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia