
Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom
Keďže som dnes varila kombinovanú polievku, tak som sa rozhodla spestriť aj hlavné jedlo. Kombinácia je...

Kuracie stehná na zelenine
U nás veľmi obľúbený obed. Jeho príprava je rýchla a nenáročná.

Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi
Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát...

Quiche s lososom
Tento druh Quiche je peceny bez spodneho cesta. Recept mam uz dost davno z jedneho casopisu....

Párek v těstíčku s obyčejným bramborovým salátem
Rychlé a u nás oblíbené jídlo. Dobře se i prodávalo v restauraci a má to tři...

Hlivový paprikáš
Na hlbšej panvici udusíme hlivu asi 5 minut. Po udusení odložíme do misky.

Zeleninovo-bryndzový koláč
V časopise ma zaujal tento koláč, ktorý za hodinu je na stole a je vhodný na desiatu,...

Ryža so zeleninovým karí
Hľadáte recept, v ktorom sa snúbi čerstvosť zeleniny s obklopujúcou vôňou korenia a to všetko v...

Kačacie prsičká s medvedím cesnakom
Ryžové rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Kačacie prsia potrieme sójovou omáčkou...

Ružičkový kel v mletom mäse
Kúpila som ružičkový kel a rozmýšľala, čo by som z neho pripravila a napadlo...

Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...

Španielske vtáčiky s ryžou
Tradičné jedlo, ktoré spája na jednom tanieri veľa zaujímavých ingrediencií....

Krevety na arabský spôsob
Tento recept ma naučil pripravovať môj manžel a je veľmi chutný. Robíme ho kedykoľvek, keď...

Hubový zapekanec
Vareškov tip: Do tohto jedla môžete napríklad v zime použiť aj mrazené huby. Skôr ako ich...

Jablkové smajlíky
Sú to vlastne zdravé jabĺčkové lievance s ovsenými vločkami. Pre dcérku ich vždy nejako veselo ozdobím,...

Fašírky z ovsených vločiek s cestovinami
Fašírky z ovsených vločiek som prvýkrat robila asi ako 13 ročné možno 14 ročné dievča. To...

Pečeň na cibuľke so šampiňónmi
Takéto raňajky mi robieval môj oco skoro každú sobotu. Rýchle, jednoduché a chutné.

Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...

Pečený camembert na Chardonnay
V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...

Tarator s orechmi - Таратор с орехи
Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo...

Raw avokádovo-hrášková polievka
Chutná a hlavne zdravá nevarená raw zelená polievočka.

Mrkvové knedlíčky do polévky
Mrkev uvaříme a vidličkou rozmačkáme, přidáme vajíčko, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou...

Tortellini so syrom a hubami
Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, vsypeme pokrájanú cibuľku a nakrájané hríbiky a zvoľna 3 minúty smažíme,...

Steak s trojakými zemiakmi
ten môj na týždeň odchádza a tak som spravila fajnovú večeru :-) a on sa ma...

Rozkvitnuté palacinky
Pestujem si na záhradke jedlé sirôtky. Tieto sa samovoľne rozmnožujú počas celého leta a rastú mi...

Zachránená quinoa
Toto ani nie je recept, lebo podobných receptov je na Vareche veľa a quinoa je potravina,...

Kaša so zelerom
Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si pripravovať...